Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски камери ще следят агитките на "Ботев" и "Левски" в "Коматево"

Пловдивската полиция е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред във връзка с предстоящия мач между отборите на “Ботев” и „Левски”, който ще се играе следобед на стадиона в квартал „Коматево”.

От областната дирекция на МВР предупреждават, че от 11 часа до приключването на срещата привечер е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по Коматевско шосе. Ако се наложи, ще се спира достъпът на автомобили в квартала с изключение на автобусите от обществения транспорт. Останалите ще бъдат насочвани по обходни маршрути. 

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. 

Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие, алкохол, спрейове със защитен газ, бутилкинад 500 мл, твърди и чупливи предмети, сигнални ракети, знамена и плакати с прекалено големи дръжки. Полицията настоява феновете да спазват стриктно тези разпореждания. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Само за няколко часа 10 опита за ало измами в Панагюрище

Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от случаите става въпрос за възрастни хора, а обажданията са към стационарните им телефони. Вариантите на измамата са два - обаждат се и съобщават за болен или пострадал роднина...

публикувано на 21.10.24 в 16:10

Източната порта на Филипопол вече посреща туристи

Източната порта на Филипопол вече е отворена за посещения и достъпът през турникетите е свободен. Вече приключват  довършителните работи на Небет тепе, предстои приемането на извършените дейности и становище за отваряне на Небет тепе. Двата обекта са включени в един общ проект, но са с отделни разрешителни за строеж. Днес мина..

публикувано на 21.10.24 в 15:33

EVN започна поетапно пускане на парното в Пловдив

От днес EVN Топлофикация стартира отоплителния сезон в Пловдив.  Дружеството започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти с оглед понижаването на температурите и за комфорт на своите клиенти.   Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следната последователност: -   детски и здравни..

обновено на 21.10.24 в 14:08

ВиК обеща водоноска за Добростан, останал от седмица "на сухо"

Водоноска ще осигури ВиК-Пловдив в асеновградското село Добростан заради липса на вода във високите части на селото. До мярката се стигна, след като жители на селото се оплакаха в социалните мрежи, че в населеното място от седмица няма вода. В селото има режим, но през миналата седмица чешмите са пресъхнали изцяло. Говорителят на ВиК Йордан Чемишев..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Пловдив ще се бори с праха и мръсния въздух с нови зелени мерки

Зелената система в Пловдив ще бъде подменена с подходящи видове, тъй като съществуващите от 50 – 60 години видове не улавят достатъчно запрашаването в града. Това съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  Той посочи, че ще бъдат залесени междублокови пространства и кални петна, които са естествен разпрашител на..

публикувано на 21.10.24 в 13:36