Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Печалбата на Пловдив от майската ваканция

Тази седмица ще е посветена  на труда и на почивките не само заради календара. Много теми вещаят разговори, които ще се въртят около правилата на регулиране на труда, около ръста или пък нивата въобще на работните заплати, защото при български условия малко трудно се говори за ръст, даже не малко, а много трудно. 

Но пък ще се говори и за почивки почти в баланс, защото още в четвъртък работната седмица приключва и за някои тя ще възстанови ритъм едва в следващата сряда. Дълги почивни дни се очертават, икономиката и хората, които я коментират изчисляват ефектите и дефектите на такива дълги почивки. Има спорни мнения по въпроса дали те въобще са уместни за бизнеса. Ако има някой от сегментите, който да печели, очаква се това да бъде туризмът. 

С любопитство към това какво Пловдив печели, губи или се колебае в тази ситуация на дълги почивни дни започваме разговор с директора на Общинското предприятие „Туризъм” г-н Петър Лазаров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

Три учителки получиха наградата "Стоян Михайловски"

Осем учители от цялата страна получиха тази година наградата "Стоян Михайловски", учредена от с индикат "Образование" към КТ "Подкрепа".  Тя се дава  за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна "Върви, народе възродени".  Три от отличените учители са от..

публикувано на 10.05.24 в 14:20

Камери в 69 училища в Пловдив и областта ще следят ДЗИ

За първи път през тази година ще има възможност да се повиши оценката от проведен ДЗИ. Това стана след промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Тези изпити са важни за кандидатстване във вуз, но на тях могат да се явят само тези зрелостници, които в предишна година са положили успешен ДЗИ.  Двама зрелостници от Пловдив,..

публикувано на 10.05.24 в 12:09
 Ива Лазарова

Има предпоставки за гладкото протичане на изборите 2 в 1

„Има редица предпоставки за гладкото протичане на организацията на предстоящите избори. Трябва да отбележим, че в сегашния състав ЦИК организира избори вече 6 пъти, четири от тях за НС, президентски и местен вот. Организира и две кампании едновременно. Такъв случай имахме през номеври 2021 година“, това заяви в интервю за педаването „Точно..

публикувано на 10.05.24 в 10:11

Имунизационното покритие срещу коклюш е много високо

"Имунизационното покритие срещу коклюш в България е много високо и сме на едни от най-високите нива в Европа", каза д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. По думите му, процентът ваксинирани е измамно да се изчислява, тъй като се изчислява брой имунизирани върху брой подлежащи на имунизация. "А..

обновено на 10.05.24 в 09:38