Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бутнаха незаконната конюшня в Северен

Незаконната конюшня, която се намира в непосредствена до ОУ „Панайот Волов” в пловдивската Шекер махала днес бе премахната. Това съобщиха от кметството на район „Северен”. 

Там собственикът Рашко Асенов отглежда 7 коне, което е в непосредствена близост и до жилищните сгради. Припомням, че миналата седмица заради ескалирало напрежение  кметът  Ральо Ралев нареди прекратяване на акцията. 

Днес при подновяването на операцията от страна на собствениците отново имаше брожение. Служителите на районната администрация бяха обиждани и обвинени в целенасочени действия. 

От администрацията обаче смятат, че  въпросният обект замърсява района, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата.  Акцията е проведена съвместно с полицията. 

Припомням, че през миналия месец в район "Северен" бяха съборени 5 гаража и 1 сграда на ул. „Тимок”. Паралелно се  премахват  незоконни постройки и в район "Източен" .





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Млад шофьор с мощен джип помете такси в "Тракия"

Поредна тежка катастрофа в Пловдив, причинена от млад шофьор с мощна кола. Това е станало  снощи в район Тракия, в средата на кръстовището между улиците "Димитър Ризов" и "Маестро Г. Атанасов".  Там, след 21 ч.  джип под наем е профучал с висока скорост, отнела предимството на минаващо такси и се е забила в него.  От силния удар таксиметровия..

публикувано на 14.06.24 в 06:49

Сметките за ток и парно от днес ще се плащат плащат само по банков път

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията.  Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

обновено на 14.06.24 в 06:26

Нова придобивка за пловдивските лекоатлети

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният администратор  на "Тракия" Георги Гатев ще открият новия корпус към лекоатлетическата зала на стадион "Локомотив". Той е двуетажен, с лице към новия булевард „Цветан Лазаров“.   Изграждането му започна през април миналата година, когато  сегашният пловдивски градоначалник беше районен кмет на..

публикувано на 14.06.24 в 06:24

Влаковете за Карлово тръгват от Централна гара от 17 юни

Готова е реконструкцията на първите 4 челни коловози на Централна гара и това ще позволи движението на влакове между гарите Пловдив и Филипово. Очаква се това да стане следващата седмица, след като комисия обследва свършената работа, съобщи за Радио Пловдив инж. Гошо Къчков, началник на Железопътна секция - Пловдив. Така пътниците за..

обновено на 14.06.24 в 06:14

Заловиха шофьора, хвърчал с висока скорост в насрещното движение

Пазарджишките криминалисти установиха и заловиха безразсъдния шофьор , който бе заснет да кара с висока скорост в насрещното платно, на изхода на Пазарджик към магистрала „Тракия“.  Клипът събра множество възмутени реакции, а полицията се самосезира и бързо издири водача.  "След узнаването за тези публикации служители от сектор "Пътна полиция"..

публикувано на 13.06.24 в 16:55