Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на международните превозвачи: Обречени сме на фалит

Снимка: Дора Атанасова

Малко повече от три месеца и половина след като превозвачи блокираха българо-турската граница, проблемите на сектора отново излизат на дневен ред.

Три дни преди провеждането на националния форум по проблемите на международния автомобилен превоз, в разговор с Петко Ангелов – член на управителния съвет на Съюза на международните превозвачи, търсим отговорите на това ще има ли втора вълна на протестни действия на границата, в криза ли е браншът и има ли държавна политика в сектора.

„Българските превозвачи са обречени на фалит”, категоричен беше  Ангелов в ефира на Радио Пловдив. По думите му, това е така, защото контролните органи в държаната не са си свършили работата.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Войводиново отново на протест

Жителите на Войводиново ще протестират отново на 13 октомври, неделя, заради транспортните си проблеми. Пред Радио Пловдив Дамян Янков, който живее в селото, припомни, че автобус 15 спря да пътува до селото заради подновения ремонт на "Брезовско шосе". В същото време, според него, осигуреният от община "Марица" заместващ транспорт не е редовен...

публикувано на 09.10.24 в 15:55

Кампанията "Усмихни сърце" започва за 5-ти път в Пазарджик

Благотворителната кръводарителска кампания „Усмихни сърце“ стартира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ – Пазарджик. "Стартирахме тази кампания преди 5 години, малко след като загубихме нашия приятел  Георги Арнаудов, който почина от Сарком на Юинг. Миналата година я продължихме и в памет на жестоко убития Ангел..

публикувано на 09.10.24 в 14:06

Трилистник протестира заради недовършен жп надлез

В събота жителите на село Трилистник, община "Марица", излизат на протест заради безкрайното, по думите им, протакане на изграждането на новия жп надлез край селото. Протестът е насрочен за 12 октомври от 11.00 ч. край строящото се съоръжение.   Хората обвиняват НКЖИ за огромното забавяне, а срокът за завършването на надлеза, по думите..

обновено на 09.10.24 в 14:03
Светозар Гледачев

3% дефицит ще се постигне с по-малко пари за пътища и заеми

Политиците ако решат да постигнат 3% дефицит в бюджет 2025 ще го направят като орежат парите от капиталовата програма за пътища и като теглят нов заем. Това прогнозира икономическият анализатор Светозар Гледачев  след като от думите на служебния финансов министър стана ясно, че дефицитът в  бюджет 2025 се очертава да бъде около18 млрд. лв.,..

публикувано на 09.10.24 в 11:29

Недостиг на приемни родители в Асеновград

Намалява интересът към приемната грижа у нас. Сериозен е недостигът на приемни родители и в Асеновград. През последните години те са намалели наполовина. Към момента  са само 4. За сравнение само преди няколко години приемните семейства са били 11. С цел повишаване броя им Центърът за обществена подкрепа в Асеновград провежда седмица на..

публикувано на 09.10.24 в 10:27