Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира акция "Ваканция! Да пазим децата по пътя!"

В деня на детето 1 юни стартира полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата по пътя”. Ще бъдат зачестени проверки на шофьори и автомобили по пътищата и по улиците на Пловдив.

7 деца до 17 години са загинали през миналата година в резултат на катастрофи в пловдивска област. Ранените са били 226. За тази година при пътни инциденти е загинало едно дете, 106 са ранени като пешеходци, а 26 като водачи на мотоциклети или велосипеди – съобщи Ботьо Гергинов, говорител на КАТ-Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Верижна катастрофа затрудни трафика край Областната управа

3 коли се блъснаха във верижна катастрофа на „Шести септември“ до Областната управа в Пловдив.  Блъснали са се Шкода, Хонда и БМВ. Няма данни за сериозно пострадали хора, нанесени са щети по автомобилите. Движението в участъка е временно затруднено.

публикувано на 28.06.24 в 12:42

Проф. Христина Янчева пое управлението на Пловдивска област

Новоназначеният областен управител на Пловдивска област  проф. Христина Янчева пое официално поста. С тържествена церемония във фоайето на сградата на областната администрация тя   прие симвлите на властта  от  досегашният областен управител  Илия Зюмбилев.  Смятам, че с резултатите, които съм постигнала в науката и образованието и с..

публикувано на 28.06.24 в 11:37

Няма конфликт на интереси при председателя на ОбС в Пазарджик

Председателят на ОбС в Пазарджик Найден Шопов не е в конфликт на интереси, това реши комисията за противодействие на корупцията и отнема на незаконно придобито имущество.  Решението е взето след проверка по сигнал на общинския съветник Благо Солов. Преди няколко месеца, Благо Солов обвини Найден Шопов в конфликт на интереси, заради това, че е участвал..

публикувано на 28.06.24 в 11:20

8 пожарни гасиха автоморга край село Труд

8 екипа огнеборци гасиха се включиха в гасенето на пожара в автоморга край село Труд снощи.  Сигналът за пожара в авторемонтната работилница, разположена на територията на стопански двор в селото е получен в 20.18 ч., съобщиха от РДПБЗН-Пловдив.  Огънят е гръгнал от таванска част в едно от помещенията и бързо е обхванал покрива. Пожарът е изпепелил..

публикувано на 28.06.24 в 10:56

В Кючук Париж бус осъмна с раздран калник

Неизвестен шофьор жестоко удари фирмен бус в пловдивския район „Южен“ и избяга.  Катастрофата е станала през нощта или рано сутринта на улиците „Ран Босилек“ и „Димитър Талев“.  При инцидента предният десен калник на буса буквално е раздран на няколко места, леко пострадала е и паркираната зад него кола.  За щастие, няма пострадали.  „Тази..

публикувано на 28.06.24 в 10:29