Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев апелира за повече разум и смирение


Президентът Росен Плевнелиев призова политиците за повече разум и смирение и призова политическите лидери да не развалят вече постигнатото. Така държавният глава коментира  решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да скъса демонстративно в парламента споразумението, постигнато на Консултативния съвет по национална сигурност вчера. 

Според Росен Плевнелиев  КСНС е бил успешен и важен за нацията. "Ние видяхме промяна в подхода преди и след него. Лидерите вчера бяха национално отговорни и единни и аз съм изключително благодарен за това, което направиха", заяви още президентът. 
По думите му този КСНС е задал съвсем различна посока, посока на разум и диалог, а не на късане на каквито и да е било иниациативи и документи.



 Ако политическите лидери сега се върнат към агресията и политическото противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена, добави Плевнелиев. 

В Раковски той бе гост на откриването на новата фабрика  в Индустриалната зона на града.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Страшен шамар за театралния сектор, трябва строг контрол

Случаят с театъра в Разград е звучен шамар за целия сектор и трябва строг контрол за изразходването на средства от културните институти. Това коментира в интервю за Радио Пловдив  п редседателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.  Страшен звучен шамар към целия сектор. За съжаление това ще доведе до недоверие от страна на..

публикувано на 02.10.24 в 16:00

Ликвидирани са птиците, заболели от грип във ферма в Стряма

П редприемаме всички мерки за ограничаване и ликвидиране на огнището с птичи грип в Пловдивска област. След заседанието на  Областната епизоотична комисия, свикана във връзка с установеното от БАБХ огнище на Инфлуенца А в Държавното ловно стопанство в Стряма  областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева увери, че към..

публикувано на 02.10.24 в 15:28

Анализират данните от черната кутия на разбилия се L-39

Няма изгубени данни в резултат на катастрофата. Това заяви пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов във връзка със снетите данни от „черната кутия" на катастрофиралия учебно-боен самолет L-39.  „Това, което се извърши в Чехия, е заводът, с неговите средства и инструменти, да свали данните от „черната кутия". Разчитане на..

публикувано на 02.10.24 в 15:25

Мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище

50-годишен мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище. От пожарната уточняват, че сигналът е подаден минути преди 21 ч. снощи в РДПБЗН – Пазарджик.  Мъжът е с изгаряния от I-ва и II-рa степен на 40% от тялото на горни и долни крайници. Откаран е от екип на ЦСМП – Панагюрище в клиника по изгаряния в гр. Пловдив.  Причината за инцидента..

публикувано на 02.10.24 в 07:10

Ремонтират пътя Костиево - Радиново - Бенковски

Днес започва ремонтът на общинския път Костиево – Радиново – Бенковски, съобщиха от община „Марица“.  Първата копка ще бъде направена на входа на с. Костиево до Стопанския двор .  Проектът е финансиран с 5 949 798 лв.   от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Дължината на трасето е 7,360 км, а срокът за изпълнение - 359..

публикувано на 02.10.24 в 06:24