Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартал Капана си има ново лого от днес

Снимка: Радио Пловдив

Над 200 предложения от 8 страни се състезаваха в създаването на новата визуална идентичност на Капана в Пловдив. Международното жури опредили 20 специално селектирани творби, които са подредени на изложбата „Капана Лого” до Община Пловдив. Победител за официален символ или логознак на пловдивския квартал е графичният дизайнер Васил Илиев от София. 

Той печели възможност да разработи нова идентчиност на един от най-старите занаятчийски квартали в България, който започна трансформация в първи квартал на творческите индустии у нас. Победителят отнесе и наградата от 5 000 лева, осигурена от голяма компания за спиртни напитки.

Кметът Иван Тотев обясни, че за Община Пловдив е особено важно да се постави конкурсното начало в знаковите пловдивски места, които ще имат нов облик. За квартал Капана се говори много в послените няколко месеца, вече има туристически поток към него от страната и чужбина, каза още кметът. Той обясни, че рискът е бил успешен и Капана се превръща в една от търговските марки на града, стана бранд и вече има свое лого.

Организаторите на международния фестивал за дизайн и визуална култура One design week обясниха, че идеята „Заедно” на Фондация Пловдив 2019 е напълно реализиран с проекта за ново лого на Капана.

Припомням, че общината влага 400 000 лева за всички прояви свързани с обновяването на този район-фестивали, ремонт на инфраструктура и творчески работилници.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министърът на културата уволни директора на Смолянския театър

Със заповед на Министъра на драмата Найден Тодоров директорът на Родопския театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност.  Заповедта влиза в сила от днес, съобщиха от  Министерството на културата. Името на Румен Бечев беше замесено в скандала "Разград" за фиктивни назначения, извършени от директора на ТМФЦ Левон..

публикувано на 04.10.24 в 16:54

Театърът в Пазарджик се разграничи от Петко Писков

Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година. Според културната институция той отказва да им върне договори и счетоводни документи. Това става ясно от официалното изявление на ръководството на Пазарджишкия театър по повод информацията за връзката на театъра с Петко Писков,..

публикувано на 04.10.24 в 16:32

Съдът отказа на Левон Манукян да намали гаранцията му от 50 000 лева

Пловдивският окръжен съд отказа да намали определената гаранция от 50 хиляди лева на обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери директор на театъра в Разград Левон Манукян.  Решението на магистратите е окончателно.   Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да..

публикувано на 04.10.24 в 15:58

Пловдив отпушва трафика с помощта на AI

С нова програма, която включва използването на изкуствен интелект, Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури бързо издаване на документи за пловдивчани. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гледа предложението на местната управа за кандидатстване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие –..

публикувано на 04.10.24 в 14:59
Снимката е илюстративна

Пожар пламна в необитаема къща в квартал Прослав

 Огънят, избухнал в двуетажната къща, вдигна по тревога 6 екипа на пловдивската пожарна. Огнената стихия вече е овладяна. Няма засегнати съседни къщи. Няма и пострадали хора. По време на гасителните дейности електрозахранването на ул. Христо Ясенов е било спряно, тъй като в района има множество кабели, обясниха от пловдивската пожарна...

публикувано на 04.10.24 в 14:52