Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок се включи в битката за къща "Ламартин"

Да бъде поставен мораториум върху отдаването на къща „Ламартин” под наем и да бъде отменен насроченият за 25 юли търг за това – настояват от пловдивската структура на Реформаторския блок. 

Лидерът на СДС в Пловдив Веселин Стойков призова на БСП и ДПС да се отнеме възможността да се разпореждат, с който и да е имот в Пловдив, тъй като това управление е доказано неуспешно. По думите на Стойков, управляващите раздават обществени поръчки – цитирам: „буквално в несвяст”. 

Той припомни, че на първия търг за отдаването на къща „Ламартин” под наем не се е явил нито един кандидат. Сега също се поставят непосилни условия – исканият месечен наем е 1 599 лева, без ДДС, отделно на ползвателя ще се начислява и такса-смет, която ще надхвърли 4 – 5 хиляди лева – обясни Веселин Стойков. Той призова областния управител „да се вземе в ръце” и да направи реална крачка като отстъпи и даде възможност на следващото правителство, независимо от неговия състав, да реши съдбата на този и останалите държавни имоти.

Реформаторите настояваме всички търгове и обществени поръчки да бъдат отменени и да бъдат възложени на следващото правителство – заяви лидерът на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева. Тя подчерта, че поръчките се печелят от приближени на днешните властимащи, а това буди недоверие.

Деведжиева предупреди, че в Пловдив тихомълком „се помпят” данъчните оценки на жилищата, а оттам се повишават и данък сгради и такса смет. Когато данъчните оценки на жилищата бяха по – ниски от пазарните, имаше резон в повишаването им, но при сегашната кризисна ситуация е недопустимо това индиректно повишаване на данъците за пловдивчани – категорична е Деведжиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С нанотехнология и вода изчистиха графити на Сахат тепе

С нанотехнология и чиста вода бяха почистени днес прясно изрисувани графити на скалите на Сахат тепе зад сградата на Драматичния театър в Пловдив. Новата технология е немска и бе демонстрирана от директора на „Чистота“ Десислава Георгиева.  „От 2012 година непрестанно се борим с драскането на графити по емблематични за града места. В тази връзка..

публикувано на 01.07.24 в 13:38

Заради запалени стърнища изгоряха 90 дка жито

90 декара житен масив между Бяла река и Първомай изгоря вчера.  От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че пожарът се е развил близо до газоразпределителната станция.  Единствено бързата реакция на екипите огнеборци е предотвратила сериозни последствия. Пожарникарите са успели да спасят 300 декара житни..

публикувано на 01.07.24 в 10:22

Зам.-кметът Вл. Темелков е номиниран за министър на електронното управление

Владимир Темелков, заместник-кмет на община Пловдив, е номиниран за министър на електронното управление от кандидата за премиер Росен Желязков. Това стана ясно преди минути, по време на връчването на първия мандат на най-голямата парламентарно представена сила ГЕРБ-СДС. Пред Радио Пловдив Владимир Темелков потвърди номинацията си, но отказа повече..

публикувано на 01.07.24 в 09:22

Токът от ЕВН поскъпва с под 2 %, парното поевтинява с 8 % в Пловдив

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Под 2 % ще е увеличението на тока за бита за абонатите на EVN. Поевтиняването на топлоенергията в Пловдив е с 8 на сто.  Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се..

публикувано на 01.07.24 в 07:53
Утрото на 1 юли в Пловдив

Жълт код за жега е в сила за почти цялата страна

Жълт код за горещо време е в сила за почти цяла България на 1 юли, сочи сайтът на НИМХ.  Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали.  В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо.  Горещо време с максимални температури предимно..

публикувано на 01.07.24 в 07:39