Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свръхпредпазливостта на БНБ за КТБ води до срив в доверието

В София беше учреден Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност в България. 

В инициативния комитет участват основно вложители с депозити над гарантираните 100 хил. евро. Сред присъстващите от публичните лица се открояваше "народната актриса" Цветана Манева. Бившият министър на културата Вежди Рашидов отсъстваше заради неотложен ангажимент, бившият финансов министър и банкер Стоян Александров, който заяви, че най- евтиният вариант за КТБ е като тя бъде одържавена.

Около 5000 души членуват в двете инициативи на вложители на КТБ.

Според финансиста Емил Хърсев няма промяна в ситуацията около банката няма. Страх и максимално предпазливо определят действията на БНБ, което руши доверието в банковата система, смята Хърсев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив подготвят сериозни промени в таксите за "Синя зона"

Наредбата за организация на движението и паркирането на територията на община Пловдив ще има промени. Те ще касаят паркирането в най-натоварените зони на града, това съобщи за Радио Пловдив Ангел Славов, заместник-кмет с ресор "Обществен ред и сигурност". По-висока се очаква да стане таксата за престой в т.нар. "Синя зона" за три особено натоварени зони...

публикувано на 23.05.24 в 11:26
Румен Драганов

Има много силен интерес на туристи от Европа към България

Как започна туристическият сезон и какви са основните предизвикателства пред бранша, разговор в програма "Точно днес" с  Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма. Драганов подчерта, че всички прогнози от бранша са за положителен летен сезон в България .  "Всичко, което бе договорено през миналата година на борсите, индикациите..

публикувано на 23.05.24 в 09:40

Приемът в професионалните училища се разминава с пазара

Почти половината ученици в професионалните училища няма да работят това, за което са учили. Това е един от изводите в изследване на Института за пазарна икономика. "Получава се така, защото ние виждаме раздут прием в едни по-остарели специалности. Освен това, напоследък се раздува приемът в специалности, свързани със сектора на информационните..

публикувано на 22.05.24 в 16:00

Проблем е прилагането на законите за защита на природата

Защитените зони в Родопите са достатъчни, необходимо е обаче да се подобри тяхното управление. Една от наложителните мерки е да се забрани сечта във вековни гори.  Това заяви по повод днешния Международен ден на биологичното разнообразие  Стефан Аврамов , екстерт във Фондация „По – диви Родопи“.  Той посочи, че от десетилетия Източните Родопи..

публикувано на 22.05.24 в 10:22

Пуснаха телефон в помощ на хора с автоимунни заболявания

Пуснаха нова информационна телефонна линия, която е в помощ на пациентите с автоимунни заболявания.  На нея съвети и насоки ще дават хора с автоимунни заболявания, които са минали през трудния път на лечението.  В първите дни след пускането й тя се обслужва само от  Анета Драганова, председател на Асоциацията на пациентите с автоимунни заболявания..

публикувано на 22.05.24 в 07:33