Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весел празник в район "Тракия"

Празник под надслов „На Тракия с любов” очаква тракийци и гостите на района днес. От 18 ч на барбекютата в парк „Лаута” ще започне концертът на биг бенд „Пловдив”, след което ще се проведе състезание по караоке с много награди за участниците. Много настроение, танци и изненади обещават от районната администрация.  

По думите на кмета на "Тракия"  Костадин Димитров, с направата на детска ясла „Приказка” вече имаме задоволяване на нуждите откъм детски ясли на целия район. 

"В момента в детска ясла „Слънчев рай” имаме дори незапълване на местата. Така, че който желае може да кандидатства, ако не може да намери заведение,  което  детето му да посещава под тригодишна възраст", каза още той в интервю за Радио Пловдив.

Според него,  в много от детските градини в района са направени частични подобрения във външните катерушки и в ландшафта и припомни, че през миналата година по  фонд „Козлодуй” Община Пловдив успя основно да реновира детска градина „Кремена”, детска градина „Слънце” в района. От саниране се нуждаят детските заведения „Десислава” и „Еделвайс” в "Тракия" , където все още  има големи разходи на топлоенергия, подчерта още той.

Димитров изрази своето задоволство от факта, че 30 - милионният заем, за който кандидатства община Пловдив, вече има зелена светлина и това дава възможност  за решаването на много инфраструктурни проблеми в района, един от който е и изграждането на продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров”. 

По отношение на Ботаническата градина, която се стопанисва от Аграрния университет в града, кметът на "Тракия" разкри, че вече има няколко идейни проекта за нейното възстановяване и трябва да се търсят варианти за осигуряване на нужните инвестиции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Блъснаха двама младежи на пешеходна пътека в Пловдив

22-годишни момче и момиче са откарани в болница след като са били ударени на пешеходна пътека от лека кола. Инцидентът е станал на бул „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Южен“.  Шофьорът на колата е на 63 години, алкохолната му проба е отрицателна, съобщават от полицията.

публикувано на 28.10.24 в 12:49

ГЕРБ води в Пловдив, следван от ПП-ДБ при 100% обработени протоколи

Приключи изборният ден в 16 РИК - Пловдив град.   Окончателният резултат при сто процента обработени протоколи показва, че водеща политическа сила в града под тепетата е ГЕРБ с 29,7%  Следват Продължаваме промяната - Демократична България с 18,71%,  Възраждане с 15,75%,   Има такъв народ - 9%,  БСП-Обединена левица - 6,24%,  ПП Меч - 5.65%..

публикувано на 28.10.24 в 07:56

Петър Градев е новият кмет на Войнягово

Петър Градев от коалиция „Заедно за силна община“ е новият кмет на карловското село Войнягово. На балотажа в неделя Градев е получил 299 гласа, а Минковски – 236. Десет души са гласували с "Не подкрепям никого". Разликата между 2-мата кандидати е 63 гласа.  "Първата задача, с която ще се заема като кмет на Войнягово, е сметосъбирането и..

публикувано на 28.10.24 в 06:26

ГЕРБ-СДС убедително води в Пловдив при 77% обработени протоколи

ГЕРБ – СДС убедително води спрямо Продължаваме Промяната – Демократична България в Пловдив –град  с 30.01%. Бившите им коалиционни партньори са спечелили вота на 18.30% от избирателите. Това сочат данните на 16-та РИК при 77.12% обработени протоколи.   След тях с малка разлика са Възраждане с 15.80% . Четвърто и пето място са за ИТН и..

публикувано на 28.10.24 в 05:51

"Възраждане" са втори в Пловдив-област при 100% обработени протоколи

При 100 процента обработени протоколи в 17 РИК: За Пловдив област ГЕРБ води с  26.38%, следват  Възраждане с 15.58%, БСП – Обединена левица с 12.34%. Продължаваме Промяната – Демократична България е четвърта политическа сила с 9.64%.  Петото място си делят ИТН и Алианс за права и свободи на Ахмед Доган съответно с 7.43% и 7.22%.  "Меч"..

публикувано на 28.10.24 в 05:39