Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Христосков пожела в Търговска гимназия: "Учение, учение и пак учение"

| обновено на 15.09.14 в 13:14
Снимка: Искра Койчева

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков откри новата учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив.

Учители, ученици и родители се събраха в двора на училището. Тържеството започна с химна на Република България, под звуците на който бяха издигнати знамето на гимназията и националното знаме. 

„Учете и уважавайте учителите си, защото бъдещето е на тези, които знаят много, могат много и желаят да приложат това, което могат в живота. Учение, учение и пак учение - в това е разковничето”, обърна се в приветственото си слово към учениците министър Христосков, възпитаник на гимназията. 

Директорът Славейка Иванова честити на всички новата учебна година и припомни, че училището има 105 годишен опит в преподаването. По традиция, тя удари първия звънец  и по стар български обичай  плисна менче с вода за здраве и успех на учениците. 

Приветствие от името на министъра на образованието Румяна Коларова прочете началникът на регионалния инспекторат Иванка Киркова.

След тържеството вицепремиерът Йордан Христосков заяви пред журналисти, че до момента по 250 лева еднократна помощ са получили 36 хиляди родители на първокласници, а очакванията са от тази помощ да се възползват общо 49 хиляди деца в страната, чиито семейства отговарят на  условията за социално подпомагане.

Министърът на труда и социалната политика припомни още, че увеличението на пенсиите с 2,7 на сто от 1 юли 2014 г. няма да се отрази на правото на хората да получават енергийни помощи. 

„Размерът на помощта за отопление ще бъде коригиран пропорционално на поскъпването на електроенергията”, каза още той.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен дсравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р Николай..

обновено на 28.09.24 в 16:14

Арестуваха мъж, потрошил полицейска камера в Пловдив

36-годишен мъж е в ареста за 24 часа като заподозрян за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта в Пловдив.  Случаят е от сряда, когато пешеходец, излязъл от тунела, съборил с ритник на земята камерата, разположена край уширение на бул. "Цар Борис III Обединител".  Веднага след вандалската проява извършителят се насочил към..

публикувано на 28.09.24 в 16:13

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19

Туристически поход до параклис от XIX в. Асеновград

Асеновград отбелязва днес Световния ден на туризма – 27 септември, с поход до параклис „Св. Димитър“. Сборният пункт е в 9.00 ч. в местността „Метоха“.  При желание на участниците маршрутът може да се удължи до връх „Кутра“, като ще се премине по стария римски път. Участъкът е лек и подходящ за деца, уверяват организаторите.  Служител от..

обновено на 28.09.24 в 08:19