Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изследват безплатно за хепатит и диабет на панаира

Международната изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология „Медикус, Денто, Галения 2014“ се открива днес  в Международния панаир в Пловдив. В нейното 20-о издание участват 75 фирми от 6 държави. 

Те показват  медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за спешна помощ и реанимация,  оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. Представят се близо 20 новости, от които 14 световни. 

И тази година по време на изложението  ще бъдат извършвани безплатни изследвания за диабет, хепатит В и хепатит С. Проявите са ориентирани към профилактиката на различни заболявания и подобряване на начина на живот на страдащите от тях и са важна част от  „Медикус, Денто, Галения“.

Безплатни скринингови изследвания  за хепатит В и  С ще се извършват всеки ден от 11 до 16 часа в мобилен кабинет пред палата 11, като резултатите ще се дават до десет минути. Организатор е  фондация „Позитивен избор“. Лекция на тема "Предизвикателствата пред хората с ревматични заболявания" ще има на 24 октомври по инициатива на Сдружение „Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България“.

Наред с иновациите от медицината и стоматологията, посетителите на „Медикус, Денто, Галения 2014“ могат да видят експозициите на: Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (22-26 октомври); Панаира на колекционерите „Булколекто“ (24-26 октомври); Международните киноложки изложби,  финалите за Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57

Окончателно: ГЕРБ-СДС изпревари в Пловдив ПП-ДБ с 8%, "Възраждане" са трети

100% от изборните протоколи в Пловдив-град са вече обработени. ГЕРБ-СДС печели с 27.22%, като ПП-ДБ е с резултат – 19.14 на сто. Трета политическа сила в града е Възраждане с 15.78%. Има такъв народ получава 7,14 процента.  С резултат от 6,62 на сто Величие изпреварва БСП, която получава 5,99 на сто. ДПС получава малко над 4 процента. Под..

обновено на 10.06.24 в 13:14