Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова рокада в "Пловдив-2019", отстраниха Джема Барух

| обновено на 23.10.14 в 16:07
Фотоколаж: Силвия Петрова

Натоварената работа не позволи на Джема Барух да  опознае Пловдив. Това заяви  председателят на  управителния съвет  на „Пловдив” 2019 проф. Даниела Дженева. Управителният съвет на фондация "Пловдив 2019" освободи Барух от поста изпълнителен директор поради реорганизация на структурата на фондацията.Рокадата  бе обявена в писмо до медиите късно снощи. 

Пред Радио Пловдив Дженева подчерта,че Фондацията навлиза в нов период, когато преките задачи и приоритетите за 2015 година трябва да бъдат ясно определени. Качествата на Барух са безспорни, но новата ситуация налага нови  изисквания към фигурата на изпълнителния директор.   

Дженева допусна, че са възможни и други промени, без да назовава персонално лица, като поясни, че структурата на фондацията трябва да стане по-оптимална и адекватна на новата ситуация. Поредицата от смени в ръководството  Дженева коментира с думите.

Джема Барух не бе открита за коментар, а кметът на Пловдив Иван Тотев отказа  да се ангажира с позиция за смяната с аргумент, че думите му могат да бъдат изтълкувани като политическа намеса.За новините Веселина Пеева 

Припомняме, че изненадвощо снощи бе съобщено, че Управителният съвет на фондация „Пловдив 2019” е освободил Джема Барух от поста изпълнителен директор "поради реорганизация на структурата на фондацията".

От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ”  -  сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив - 2019” в съобщение до медиите.

 Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019” от самото му създаване- съобщават още от фондацията. Освен че вече е заемал тази длъжност, Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година. Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата

Сдружение „Ангели на пътя“ и близки на загиналия при катастрофа на 12 май 2022 година моторист Недялко Бакалски излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.  В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите „Копривщица“ и „6-ти септември“..

обновено на 04.10.24 в 06:20

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05