Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа взе жертва край Съединение

24-годишен шофьор загина, а спътникът му е в болница след катастрофа късно снощи на пътя между Съединение и село Найден Герово, пловдивско. 

Според първоначалната информация за жестокия инцидент лек автомобил „Рено”, управляван от младия мъж от гр. Стрелча при движение с несъобразена скорост и намалена видимост, излиза от пътното платно и се блъска в крайпътната мантинела. Шофьорът е починал в линейката на път за болницата, а 41-годишния пътник до него от с. Йоаким Груево е транспортиран за оказване на медицинска помощ. По данни на медиците няма опасност за живота му. 

Работата по изясняване на случая продължават разследващи полицаи от Районното на полицията в село Труд.

3 са жертвите на катастрофи в България през последното денонощие, по данни на МВР. Станали са общо 20 тежки катастрофи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Общински служители в Пазарджик върнаха загубен портейл

Двама служители на „Синя зона“ в Пазарджик намериха портфейл с пари и документи и го върнаха на неговата притежателка. Добрата новина съобщи в социалните медии кметът Петър Куленски. Съвестните граждани са Стойчо Годжилов и Александър Запрянов. „Тези служители показват, че духът на съпричастност и отговорност към другите е жив сред нас. Вярвам,..

публикувано на 11.10.24 в 15:08

Ново улично осветление ще има в селата в община Калояново

Калояново ще подмени старото улично осветление в 15-те села в общината по проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Стойността му е 1 милион 974 хиляди лв. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато 90,08% спестяване на енергия. Ще бъдат монтирани нови осветителни тела с нови часовници за управление на уличното осветление, както и нови..

публикувано на 11.10.24 в 15:03

Съдът решава мярката на общинския съветник, арестуван за изборна търговия

Пазарджишкият районен съд  заседава по искането на прокуратурата за налагането на постоянен арест на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан  преди три дни с обвинение за купуване на гласове  и притежание на наркотици.   При обиск в  евангелистката църква, която ръководи той ръководи,  бяха открити половин килограм марихуана и 110 грама..

публикувано на 11.10.24 в 14:55

Започна доставката на антигрипни ваксини при джипитата в Пловдив

В Пловдив вече започна доставка на белзплатните противогрипни ваксини    при личните лекари  за хората над 65 години, съобщи д-р Милена Панайотова, шеф на дирекция „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ – Пловдив.  Освен при личните лекари противогрипни ваксини се поставят и в кабинет в сградата на здравната инспекция, но желаещите да се имунизират..

публикувано на 11.10.24 в 13:51

РЗИ - Пловдив опитва да улесни пациентите с ТЕЛК

17 500 са подадените в Пловдивска област заявления за издаване на експертни решения на ТЕЛК от началото на годината до сега. Тенденцията е към увеличение, тъй като решенията, които се издават в областта годишно са около 30 000.  За периода 2022 – 2023 година са освидетелствани близо 8 000 пациенти повече. Това съобщи директорът на РЗИ-Пловдив д-р..

публикувано на 11.10.24 в 13:11