Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ "Паисий Хилендарски" с нова информационна система

| обновено на 24.11.14 в 11:32


Реновираният университетски информационен център откри ректорът на Пловдивския университет „П. Хилендарски“ проф. д-р Запрян Козлуджов. 

Сградата в двора на висшето училище е обновена с близо 300 хиляди лева, отпуснати от самото учебно заведение, а новото техническо софтуерно оборудване е финансирано по два проекта на Европейския социален фонд на обща стойност близо 1 милион и 500 хиляди лева. 

Първият от тях е „Пловдивски електронен университет (ПеУ): национален еталон за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование“. С него висшето учебно заведение трябва да се превърне в еталон за организация и провеждане на качествено е-обучение в страната, подчерта на откриването на информационния център ректорът на ПУ проф. Козлуджов.

С осъществяването на втория проект - „Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)“ - се цели стиковане и координиране на управленските системи така, че да се оптимизира цялостната дейност в учебното заведение, допълни още проф. Козлуджов.  

По думите му, в университетския център е съсредоточен информационния и мозъчен тръст на университета, това е и първия досег  на кандидастудентите с университета. За три  години информационната инфраструкутура в пловдивския университет се разви много и бих казал, че в това отношение сме водещи в България, категоричен беше ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“. 

За възможностите да развиват проекти за електронно и дистанционно обучение е разговорът със заместник ректора проф. Георги Тотков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

24 часови дежурства срещу палене на боклуци разпореди община Пловдив

24 часови съвместни дежурства срещу пожари и незаконното палене на отпадъци стартират в Пловдив.  Това стана ясно след оперативка в Община Пловдив, в която се включиха представители на „Пожарната“, районните кметства, Общинска охрана, Пловдивски общински инспекторат, "Чистота“ и „Градини и паркове“. В интервю за Радио Пловдив ресорният..

публикувано на 24.06.24 в 14:25

Започва делото за убийството от ревност в с. Болярци

След продължило една година разследване, пловдивската прокуратура предаде на съд извършителя на жестокото убийство в с. Болярци.  На 19 юни миналата година при яростен скандал 20-годишният Стойчо Асенов закла с нож втория мъж на напусналата го доскоро негова жена. На съд отива и негов съсед, който при сбиването между двете ромски фамилии е ранил..

публикувано на 24.06.24 в 14:18

Издирват мъж за кражба на документи и пари

На 11 юни т.г. в Четвърто РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от млад пловдивчанин, който около 9 ч. установил, че от панорамна площадка над Тунела - север на бул. „Цар Борис III Обединител“ му е открадната раница с мобилен телефон, лична карта, банкова карта и около 850 лева.  При осъществените до момента оперативни  действия са събрани..

публикувано на 24.06.24 в 13:57

Мъжът, подпалил пожара край Стрелча, варил компоти на двора

Установен е причинителя на пожара в стрелчанското село Свобода. Това е собственик на имот в землището, който също е изгорял в разбушувалото се бедствие. То е възникнало първо в жилище на изхода от село Свобода по посока към съседното Попинци. Пожарът бързо се прехвърлил и в съседния имот, където обхванал необитаема къща, собственост на 59-годишна..

публикувано на 24.06.24 в 13:03

Млад мъж загина в запалила се след катастрофа кола

Млад шофьор загина на пътя между Пловдив и Асеновград, след като се блъсна в масивна ограда встрани от платното. На спешния телефон 112 бил получен сигнал за пожар на сухи треви встрани от пътя Пловдив – Асеновград. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и пожарната, както и на спешна медицинска помощ. Установено е, че..

публикувано на 24.06.24 в 12:54