Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ "Паисий Хилендарски" с нова информационна система

| обновено на 24.11.14 в 11:32


Реновираният университетски информационен център откри ректорът на Пловдивския университет „П. Хилендарски“ проф. д-р Запрян Козлуджов. 

Сградата в двора на висшето училище е обновена с близо 300 хиляди лева, отпуснати от самото учебно заведение, а новото техническо софтуерно оборудване е финансирано по два проекта на Европейския социален фонд на обща стойност близо 1 милион и 500 хиляди лева. 

Първият от тях е „Пловдивски електронен университет (ПеУ): национален еталон за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование“. С него висшето учебно заведение трябва да се превърне в еталон за организация и провеждане на качествено е-обучение в страната, подчерта на откриването на информационния център ректорът на ПУ проф. Козлуджов.

С осъществяването на втория проект - „Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)“ - се цели стиковане и координиране на управленските системи така, че да се оптимизира цялостната дейност в учебното заведение, допълни още проф. Козлуджов.  

По думите му, в университетския център е съсредоточен информационния и мозъчен тръст на университета, това е и първия досег  на кандидастудентите с университета. За три  години информационната инфраструкутура в пловдивския университет се разви много и бих казал, че в това отношение сме водещи в България, категоричен беше ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“. 

За възможностите да развиват проекти за електронно и дистанционно обучение е разговорът със заместник ректора проф. Георги Тотков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 08:54

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 15.06.24 в 14:43

"Тепе Джамборе" променя движението в центъра на Пловдив довечера

Временна организация на движението по булевардите и улиците в центъра на Пловдив се въвежда днес заради провеждането на спортно-културен маратон „Тепе Джамборе“.  Между 18 и 21 часа участниците ще преминат по бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул...

обновено на 15.06.24 в 14:43