Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят Асеновград - Смолян остава затворен, разчистването продължава

| обновено на 17.03.15 в 13:55

И днес продължава разчистването на свлачището между Бачково и Наречен по главния път за Смолян, съобщават от Пътно управление-Пловдив. 

Пътуващите трябва да използват обходни маршрути за движение по направлението Смолян - Пловдив  и това са Смолян-Девин-Кричим или Смолян-Кърджали-Пловдив. Областният управител на Пловдив Розалин Петков изрази надежда, че до края на седмицата пътят ще бъде отворен. Днес специалисти ще преценят на място дали да има взривни работи. Срутената скална маса е около 10 хиляди тона.

Досега са премахнати около 6 хиляди тона камъни и предстои от платното да бъдат вдигнати още толкова. Разчистването се осъществява от 2 багера, 2 багера с чук, 12 камиона и две фадроми на пътноподдържащите фирми - съобщават от "Пътна инфраструктура".

"Разчистваме свлачищата по пътя Асеновград към Чепеларе. Там има новообразували се около пет свлачища". Това съобщи инж. Лазар Лазаров председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. По думите му, най-голямото е на около 9 км над Бачково. „Също и по-надолу има 3-4 по-малки, които се разчистват” – посочи Лазаров. 

Свлачище около 80 кубика земна маса се активизира през изминалата нощ на изхода в смолянския квартал Устово, в района на "Топливо" по посока Мадан. Няма пострадали хора и техника. Екипи успяха да разчистят пътя и движението вече е възстановено.

Движението по пътя Рудозем - Средногорци, в района на Рудозем, се осъществява само в едната лента, поради свлечена земна маса, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от пътя.

Поради разрушена настилка затворен за движение е участък от пътя Белица-Загражден-Давидково. Затворен е все още и пътят Леново-Поройна заради наводнен участък. Остава забраната за движение по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в началото на село Храбрино, където заради пропадане на пътната конструкция е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона.

През огромното свлачище край Югово, което откъсна пътя за Смолян, е бил направен коридор, за да преминат четири автобуса с 200 гости от Холандия, сред които 29 холандски медии, туроператори и известни спортисти. Тяхната визита съвпадна с началото на провеждащия се в курорта елитен кръг от световния сноуборд тур, който фокусира вниманието на спортните медии от Европа към родопския курорт, допълва изпълнителният директор на „Пампорово АД“ Мариян Беляков.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59