Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова детска градина и 6 000 кв. м. тротоари изграждат в район „Източен”

| обновено на 08.04.15 в 13:28
Снимка: Радио Пловдив

С откриването на нова спортна площадка стартира строителната програма на район „Източен”. Съоръжението на ул. „Радко Димитриев” е пригодено за пет вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол, ханбал и тенис. 

От днес е отворено за всички жители на квартала. Летната прерязаха официално заместник-кметът по спортната дейност Петър Зехтински, общинският съветник Атанас Узунов и районният кмет Николай Чунчуков. 

СнимкаЗа настоящата година в района ще бъдат изградени 6 хиляди кв.м. нови тротоари. Там, където има възможност, ще бъдат обособени нови паркоместа, обясни кметът на „Източен”. Предстои преасфалтиране на улиците с разбита настилка, които ще бъдат изцяло преасфалтирани. Ново осветление ще бъде монтирано на ул. „Преспа”. 

Най-големият обект, заложен в капиталовата програма на районното кметство, е изграждането на детска градина „Чайка”. Първата копка на новата забавачка ще бъде направена през август.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата. Тежко ПТП в Пловдив: Двама младежи загинаха, други двама са ранени Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е..

публикувано на 13.05.24 в 16:50

РИОСВ глоби нарушители с над 47 000 лева през април

550 са проверените през април обекти от Екоинспекцията в Пловдив. Освен планираните 215 проверки са извършени и 362 извънредни за спазването на Закона за опазване на околната среда.   Съставени са 12 акта и са издадени 5 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и глоби за общо 26 300 лева. Освен това с установени..

публикувано на 13.05.24 в 16:38

Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив

Родителите на децата, родени през 2017 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас за учебната 2024/2025 година, вече могат да подават своите заявления за прием онлайн на адрес priem.plovdiv.bg. За осма година приемът на ученици в първи клас в общинските училища на град Пловдив ще се осъществи чрез система за електронно..

публикувано на 13.05.24 в 16:17

Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет. Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага заради..

публикувано на 13.05.24 в 14:51

Март 2024 е бил с 22% по- щедър за хотелиерите в Пловдивско

56 000 туристи са гостували в местата за натаняване в Пловдивска област през месец март.  Данните на Териториалното статистическо бюро - Юг покзазват ръст с 13.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Близо 84% от всички пренощували са български граждани. Най- посащавани са били хотелите с 3 или 4 и 5 звезди. Приходите от..

публикувано на 13.05.24 в 13:51