Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста баретата с обвинение за контрабанда

| обновено на 24.04.15 в 17:02
Драгомир Драгомиров пред съда
Снимка: Радио Пловдив

Окръжният съд остави в ареста баретата Драгомир Драгомиров, задържан за участие в контрабандния канал за цигари на „Капитан Андреево”. С него обвинените в цигарената афера станаха 16.

Цигарената афера и контрабандния канал на „Капитан Андреево” продължават да се разплитат. Вчера беше задържан служител от отряда за борба с тероризма, който подпомагал контрабандистите при транспортирането на цигарите. Днес пловдивският окръжен съд гледа неговата мярка за неотклонение.
 

Служител от полицейския отряд за борба с тероризма стана шестнайсетият обвиняем в разбития миналия месец на „Капитан Андреево” контрабанден канал за цигари.

Окръжната прокуратура-Пловдив повдигна обвинения по две престъпления на Драгомир Драгомиров. Според разследването на 29 март 2015 година по пътя от Хасково до Пловдив той е подпомогнал  турските граждани  Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч и помагачът им от българска страна Михаил Млекаров,  в държането на цигари без бандерол на обща стойност над 24 милиона лева.

Днес окръжният съд Пловдив започна да гледа неговата мярка за неотклонение при закрити врати. Причина за това бяха приложените материали по делото, които съдържат държавна тайна.

Държавният обвинител от Окръжна прокуратура Иван Спиров заяви, че Драгомиров е ескортирал контрабандните цигари.

За обвиняемия Драгомиров разбрахме само че е от София. Ескортирал е 3 камиона с контрабандни цигари по пътя Хасково – Пловдив. Ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 5 до 15 години затвор. Утежняващо вината обстоятелство може би ще бъде неговото служебно положение на служител в отряда за борба с тероризма – така наречените барети.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, но не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка..

публикувано на 03.10.24 в 10:10

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 07:12