Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Владимир Елдъров е на свобода срещу 25 000 лева

| обновено на 29.04.15 в 15:05

Обвиняемият Владимир Елдъров бе освободен от ареста с парична гаранция от 25 хил. лева, а другият задържан Петьо Пенев вече е под домашен арест – реши Пловдивския окръжен съд. Магистратите прецениха, че Елдъров няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление и го освободи от ареста.

Защитата на Елдъров заяви, че гаранцията е висока, но няма да я обжалва. Прокуратурата обаче в лицето на Галина Андреева съобщи, че ще протестира това решение пред Апелативния съд на 10 май.

Двамата са обвинени в умишлен палеж на няколко автомобила, трактор и къща.

Прокуратурата е категорична, че Елдъров е подбудител на палежите, докато защитата му твърди, че е невинен и че е жертва на свои бивши клиенти.

На заседанието защитата на Елдъров изтъкна, че прокуратурата пречи на клиента му да си плати данъците, тъй като не разрешава посещението на нотариус в ареста, чрез който задържаният да опълномощи съпругата си да прехвърли от сметката му дължащите към държавните институции суми. Прокуратурата в лицето на Галина Андреева изтъкна, че няколко прокурори са се направили отвод по вземането на решение на тази молба на обвинения.

Сега вече Владимир Елдъров ще има тази възможност.

В хода на днешното заседание стана ясно, че срещу Елдъров има ново обвинение – за подбудителство за убийство. Изложи го в хода на процеса прокурор Андреева.

На 20-ти март Висшият дисциплинарен съд отне за година и половина правото му да упражнява адвокатска професия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23