Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста още четирима митничари, обвинени за контрабанда на цигари

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 4-мата митничари, обвинени в контрабанда на цигари на граничен пункт „Капитан Андреево”. 

Магистратите счетоха, че за Георги Манафъков, Иван Гочев, Николай Николов и Стойчо Пелтеков има реална опасност да извършат друго престъпление, като окажат въздействие върху свидетели, и им наложи най-тежката мярка „задържане под стража”. 

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд и ако адвокатите сторят това, делото ще се гледа на 26 май.

Четиримата митничари са обвинени в контрабанда на цигари на стойност над 52 млн. лева. Обвиняемите по цигарената афера вече са 22-ма. „Техният брой обаче ще продължи да расте, защото ще бъдат повдигнати още обвинения” – заяви окръжният прокурор Румен Попов.

Защитникът на Стойчо Пелтеков адвокат Димитър Пелтеков заяви пред журналисти, че смята, че за това дело се оказва въздействие „отгоре”, но не поясни какво има предвид.

Според обвинението четиримата митничари са от смяната на Красимир Добрев, която е пропускала без контрол няколко тира с цигари без бандерол от Турция към България през граничния пункт „Капитан Андреево”. Според прокуратурата размерът на изчислените до този момент щети за държавата от контрабанда на цигари ще продължава да расте.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

Разследват внасяне на оръжие в пловдивско училище

Проверка за внесено оръжие от родител в СУ „Черноризец Храбър“ разследват полицията и Регионалното управление на образованието в Пловдив.  Инцидентът е станал във вторник. Известното до момента е, че след спречкване между две деца в училището е пристигнал родител, който е заплашил с пистолет заместник-директорка. Органите на реда разследват..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, но не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка..

публикувано на 03.10.24 в 10:10