Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният бас Орлин Анастасов пее в Пловдив

И досега изтръпвам, когато чуя партията на Мефистофел във  "Фауст" . 

Казва признатият български   бас Орлин Анастасов  със световна кариера, който пристига в Пловдив за откриването на OPERA OPEN 2015 на Античния театър на 19 юни.

А случката със Мефистофел  е от ученическите години на Орлин Анастасов, когато той  непреклонно е виждал бъдещето си като баскетболист.  Въпреки увещанията на родителите му , които са класически музиканти. Но когато  един ден,  решава да чуе оставеното  без нито една дума от неговата майка  видео  с изпълнението на Николай Гяуров като Мефистофел, разбира, че операта е неговото призвание. 

Днес българският бас, който дебютира в Ла Скала  преди 16г. на 23 години, е на всички престижни музикални сцени. Наричат го "наследника на Николай Гяуров". 

Живее в Италия, на казва, че винаги ще  остане и ще се представя като българин.

Най-любимата му роля е тази на Борис Годунов, който ще изпълни и на концерта в Пловдив.

Извън операта,  Орлин Анастасов цени най-много честността и приятелството.

Концертът с негово участие на Държавна опера-Пловдив с диригент Лучано ди Мартино е обявен за 19 юни на Античния театър от 21ч. При лошо време ще се отложи за следващия ден - 20 юни.

Цялото интервю с Орлин Анастасов е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Галаспектакъл в НДК за половин век на ансамбъл "Тракия"

Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще отбележи 50-годишния си юбилей с галаспектакъл в зала 1 на НДК в София тази вечер. Под мотото „50 години емоция“ музикантите, танцьорите и певците на ансамбъла ще представят 20 от най-емблематичните произведения от репертоара на формацията.  Специални гости на галаконцерта в София ще са хор „Мистерията на българските..

публикувано на 20.10.24 в 08:25

В "Срещите" - какво свърши за 21 г. Сдружение "Свети Димитър"

На днешния ден преди 21 г се създаде сдружението "Свети Димитър" в Пловдив, уникално като идея и единствено като статут. Какво свършиха Димитровците за 21 години? И защо сдружението се скачва с другото ни битие като опозиция?  Гост на "Срещите" - инж. Димитър Георгиев, инициатор и председател на сдружение" Свети Димитър". Чуйте цялото предаване в..

обновено на 19.10.24 в 10:17

Отбелязват 25 години от поредицата "Умно село"

25-та годишнина от създаването на поредицата „Умно село“ ще бъде отбелязана в Галерия „Червеното пони“ в Стария град. Събитието включва прожекция на 20-минутен филм, премиера на дилогията "Моите хора" и среща със специалните гости – актьорът Стефан Мавродиев и продуцентите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов.   В две поредни..

обновено на 18.10.24 в 06:58

Панчо Панчев представя книга за Маноле

Премиера на книгата на Панчо Панчев „Маноле. От траките до наши дни“ ще се състои тази вечер в читалище „Шалом“ в Пловдив. Настоящото издание е резултат от многогодишно проучване на историята и бита в родното село на автора Маноле. Придружено е от интересен снимков материал и прецизно подбрани данни за икономическия, обществения и културния..

публикувано на 18.10.24 в 06:51

Илия Йончев открива изложба "Като дъжда на Маркес"

Изложба живопис на Илия Йончев се открива днес в пловдивската галерия „UPARK“. Художникът е нарекъл експозицията си „Като дъжда на Маркес“. „ В един от малкото дни, в които валеше през последните месеци, почувствах, че както навън мирише на дъжд, така и картините ми са наситени с дъжд и мъгла. И усетих, че рисувам по-леко в..

публикувано на 18.10.24 в 06:32