Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещаме юли "Точно днес"

сн. Ройтерс

Гръцкото правителство подготвя свое собствено предложение в последния момент за разрешаване на кризата със спасителното споразумение на страната. Гръцкият премиер Алексис Ципрас е отправил искане към ръководството на еврозоната за откриване на нова – трета по ред – спасителна програма няколко часа преди изтичането на крайния срок за получване на 15 млрд. долара, оставащи във фонда за Гърция.

Новото искане, пратено до Европейския механизъм за финансова стабилност, може да покрие нуждите на Гърция за следващите 2 години. В съобщението става ясно, че е направено искане за преструктуриране на дълга.

Финансистът Любомир Дацов с анализ как ни касае гръцкия банков колапс и защо твърдим, че България е подготвена в случай на фалит на южната ни съседка.

За приватизацията на болниците, за последните промени в Закона за здравното осигуряване и за дефицитите в НЗОК-разговор с председателя на Комисията по здравеопазване в НС д-р Даниела Дариткова.

Ще обясним  и какви промени трябват преди второто четене на Закона за защита при бедствия, за да се осигури в максимална степен имуществото ни. Повече от народния представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. Той ще обясни защо е неприемливо задължителното застраховане на имотите у нас.

Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ организира за четвърта поредна година „Лятна читалня на открито в Пловдив“ на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли 2015 г., от 10:00 до 12:00 часа в Цар Симеоновата градина (до Пеещите фонтани). Ще  разкаже завеждащият на Детския отдел на НБ "Иван Вазов" Васка Тонова.

Пламен Асенов и "Великите европейци” са след 9.00 часа. Следва  аудиоразказ за Антонин Дворжак, чешкият музикант получавал три пъти австрийска държавна стипендия за развитие на талантливи композитори, но истински открит от Йоханес Брамс. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02