Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не успяхме да постигнем никакъв напредък в преговорите

Валентин Попов
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР изпрати писмо до вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, за да я информира, че напуска преговорите и насрочва  провеждането на нов протест на 25 юли. 

Защо преговорите по исканията на служителите на реда отново са в задънена улица,коментира за Радио Пловдив Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. 

„Направихме анализ на преговорния процес и на резултатите от него. Очевиден беше изводът, че по отношение на провежданата на турската граница специализирана полицейска операция и по някои други въпроси има известно сближаване между позициите на ръководството на министерството и синдикалната федерация на служителите, реални резултати към момента няма ако изобщо може да се очаква някакъв конкретен резултат, то той е някъде в бъдещето, доста разсрочен и за момента поне не гарантиран по никакъв начин. 

В същото време по други важни според нас теми, например преструктурирането на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” не успяхме да постигнем абсолютно никакъв напредък. Всичко това неизбежно доведе до решението ни едностранно да прекратим участието си в тези преговори”, обясни Попов. 

По думите му е имало известно сходство в някои позиции като например това, че е необходимо да се вземат мерки за ограничаване на командироването по турската граница на служители от други структури на МВР. 

„От друга страна аз съм дълбоко убеден, че ако в момента попитате който и да е представител на политическото ръководство на МВР кога ще бъдат намалени наполовина командированите в зоната на отговорност на регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово няма да получите достатъчно ясен и конкретен отговор. 

Всъщност, това беше и едно от нашите искания, когато излязохме на протест – да ни бъде представен план с конкретни мерки, с конкретни срокове кога ще може да бъде редуциран броят на командированите служители, става дума за командироване на колеги за по 15 дни през 15 дни, което значи половината месец да си си вкъщи, половината месец да си на турската граница. 

Хората се изхабяват, те не са в състояние вече да си вършат работата както трябва – трупа се умора, трупа се стрес”, каза още Валентин Попов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03