Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБМД: Тотев води Славчо 2:1, отиват на балотаж

| обновено на 25.10.15 в 21:35

39 % от пловдивчани са подкрепили Иван Тотев от ГЕРБ за втори кметски мандат, това показват данните от екзит пол на социолозите от МБМД. Близо два пъти по-ниска е подкрепата за кандидата на ПФ Славчо Атанасов – 18.8 %. 

Третата позиция в предпочитанията на пловдивчани заема Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ с 13.5%, следвана от кандидата на РБ Здравко Димитров с 10.0%. Избраникът на БСП Георги Гергов също събира 10.0% от гласовете на гласувалите за кмет в Пловдив.

Листата за общински съветници на ГЕРБ са подкрепили 35.4% от гласувалите, за ПФ вота си са дали 13.7%, БСП са на трета позиция с 11.5%. 

Съюз за Пловдив събира 11.2%, а Реформаторският блок получава подкрепата на 9.3% от гласувалите пловдивчани. Представените в Парламента партии – ДПС, Атака и АБВ събират в Пловдив съответно  2.1%, 2.7% и 07%.


Първите прогнозни резултати на Алфа рисърч потвърждават балотажа между Иван Тотев, подкрепен от 36.6 % от избирателите и Славчо Атанасов - 1,6% подкрепа. Трети е Георги Гергов с 12,4% , а Здравко Димитров, подкрепен от РБ печели  10,9% от гласовете.

Силно фрагментиран ще е пловдивския Общински съвет, коментира социологът Боряна Димитрова. В него към този момент 34.1 от креслата за общински съветници ще са за ГЕРБ, 17.7% подкрепа има листата на Патриотичния фронт, 14.1% са са БСП и 10,2 за Реформаторския блок. Прогнозните  резултати показват 9 партии и коалиции в местния парламент на Пловдив, с една по малко от изтеклия мандат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26

Две донорски ситуации дадоха шанс за живота на петима пациенти

Две донорски ситуации за 24 часа в УМБАЛ “Свети Георги” дадоха шанс за живот на петима.  Първата донорска ситуация даде шанс за живот на четирима души. След установена мозъчна смърт при 56-годишен мъж близките му се  съгласяват да дарят органите му.  Ситуацията е реализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, от екипа на болницата с координатор д-р..

обновено на 29.09.24 в 12:17

Заради птичи грип умъртвяват над 11 000 фазани, пуйки и яребици в Стряма

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на птичи грип в  птицевъдна ферма в село Стряма, община Раковски.  В нея се отглеждат 6 842 фазана, 375 диви американски пуйки и 3 750 яребици. Около засегнатия животновъден обект е определена 3-километрова предпазна зона, в която попадат селата Стряма, Калековец и Трилистник.  В..

публикувано на 29.09.24 в 12:12