Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На ВМЗ Сопот не му трябват частни охранители

| обновено на 07.12.15 в 17:25

Да се прекратят договорите на частните фирми, които охраняват 30 % от обектите на ВМЗ- Сопот, поиска депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Той заяви, че една от въпросните  фирми  е пловдивска и по нея минава корпоративна зависимост.

По думите му оръжейницата се охранява от 3 отделни структури, като най-важните за производството обекти, сред които е и площадката в Иганово, са поверени на вътрешен отдел към предприятието. Второстепенните активи са поверени на въпросните частни фирми. Разходите за собствена охрана са около 1 млн и 300 хил. лв. годишно, а за частните фирми се харчи 1 млн. лв. на година.

„Поради каква причина част от активите на това иключително важно държавно предприятие трябва да се охраняват от частни фирми и ВМЗ да дава от своите пари около 1 милион?”, попита Андреев.  

Той допълни, че по искане на ГЕРБ в предприятието тече проверка за неизгодни договори от Агенцията за държавната финансова инспекция. 

По повод обвиненията за кадруване за новия началник на охраната във ВМЗ, Андреев уточни, че не познава човекът, назначен на тази длъжност.

Методи Андреев отговори и на изявленията на пловдивския лидер на АБВ генерал Валентин Петров, който преди дни заяви, че хора, свързани със структурите на ГЕРБ покровителстват контрабанда на гориво в Асеновград, като коментира още и нападките за кадруване в РПУ-Първомай, Областната дирекция на Агенцията по храните,  „Напоителни системи”. 

По думите му атаката е свързана с корпоративна общност в Пловодив, която включва бившия директор на пловдивската полиция Пламен Узунов, генерал Валентин Петров и бивш депутат от ГЕРБ, чието име не бе назовано.

Според Андреев словесните престелки с генерал Петров и Румен Петков от  АБВ нямат политически подтекст. Андреев заяви за Валентин Петров, че : „като политик е жълта изветряла лимонада от времето на соца”. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 09:17

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

публикувано на 19.05.24 в 09:17

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 14:28

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 14:28

Младеж загина, след като колата му се преобърна на АМ "Тракия"

21-годишен младеж от Чирпан е загинал при катастрофата на 74-ия км на магистрала Тракия тази сутрин, съобщиха от МВР. Инцидентът стана в платното в посока Бургас около 09:30 часа. Младият мъж е пътувал сам в колата си "Фолксваген". По всяка вероятност той е изгубил контрол над автомобила, като той е преминал през мантинелата, през оградата, отстрани..

публикувано на 18.05.24 в 12:33