Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив ще има с 2.5 милиона лева за култура през 2016-та

| обновено на 11.12.15 в 15:43

Бюджет от 2,5 млн лв  предвижда Община Пловдив  за дейности в сферата на културата за 2016-та година.  

Около 1,7 млн лева от тези средства ще бъдат усвоени само за проекти, с които пловдивски творци ще кандидатстват. Отделно Фондация „Пловдив 2019“ ще предостави допълнително 350 хиляди лева. 

На предстоящото на 17 декември заседание на Пловдивския ОбС предстои да бъде утвърден културният календар за 2016-та г. Допълнително се очаква и финансиране от държавата. 

Кметът Иван Тотев уточни, че работна група, в състава на която ще бъдат привлечени и представители на творческите среди, ще  разработи нова методика за финансиране на културните инициативи, за да могат повече проекти да участват в надпреварата за финансиране. 

По думите на Тотев  промените в методиката ще бъдат „технически“, но ще предоставят възможност да бъдат утвърждавани и проекти, които имат висока художествена стойност, но публиката им не е така масова, коментира Тотев. 

2016-та ще бъде годината, в която средствата за културния календар  ще бъдат най-много в сравнение с предишни години, подчерта още кметът Иван Тотев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция". За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш. При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на..

обновено на 07.10.24 в 15:41

Мечките не заспиват, "шетат" из Смолянско

През септември на територията на област Смолян са направени 15 проверки по отношение на защитения вид - кафява мечка. През август проверките от експерти на РИОСВ за щети от мечки в региона са били 22, а през юли едва девет. През септември служители на екоинспекцията в Смолян са реагирали на 15 сигнала за нападения на кафеви мечки и нанесени от..

публикувано на 07.10.24 в 15:21

С 12 млн. лева ремонтират изцяло дома за стари хора в Пловдив

Преустройство, реконструкция, основен ремонт, енергийно саниране и благоустрояване за близо 12 милиона лева без ДДС ще бъде направен на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в Пловдив.  В ход е обществена поръчка, в която са заложени обновяване на сградния фонд, покривите, топлоизолация, нова ПВЦ-дограма, изграждане на достъпна среда и цялостно..

обновено на 07.10.24 в 14:06

Пещерата "Добростански бисер" затвори за туристи до май 2025г.

5600 туристи са посетили пещерата „Добростански бисер“ от месец май до септември.  Освен от България, природният феномен е разгледан и от гости от 25 държави от целия свят, сред които Нова зеландия, Япония и Мексико.  За 5-те месеца активен сезон приходите, постъпили в бюджета на Общинското предприятие „Туризъм“ в Асеновград са над 36 000 лв,..

публикувано на 07.10.24 в 13:36

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17