Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив с двама зам.-кметове повече

| обновено на 17.12.15 в 12:55

С 36 „за”, 2 „въздържал се” и 6 „против” градските старейшини утвърдиха новата структура на общинската администрация. Промените се налагат, заради новите предизвикателства, които има град Пловдив и с които администрацията трябва да успее да се справи в новите условия, подчерта кметът Иван Тотев. С двама повече ще бъдат заместниците на Тотев, като броят им се увеличава от 5 на 7. 

Районните администрации също увеличават числеността на заместник-кметовеге. С трима заместник-кметове ще бъдат районите „Западен” и „Южен”, а с четирима – останалите. Амелия Гешева – досегашен шеф на Институт „Старинен Пловдив” ще бъде заместник-кмет с ресор култура, като досегашният заместник-кмет Стефан Стоянов ще отговаря за образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество. 

Двама, вместо един, както досега, ще бъдат заместник-кметовете, които ще поемат транспорта и обществения ред. Вероятно Златин Велев, шеф на ОП „Организация и контрол на транспорта”, ще поеме транспорта. Той ще отговаря и за „Синя зона. Паркинги и гаражи”. За вътрешния ред и сигурността ще отговаря Георги Маринов. Броят на служителите в Общината се увеличава с 16 щата. Тотев подчерта, че все още няма яснота кои ще бъдат новите заместник-кметове в районите, защото кандидатури са издигнали всички партии, с изключение на БСП. Той обаче подчерта, че има вероятност заместник-кмет в район „Южен” да бъде човек от ГЕРБ, за което в момента се водят разговори. 

Междувременно съветниците отхвърлиха предложението на д-р Лилия Учкунова в районите да има заместник-кметове, които да отговарят за болничната и доболничната помощ, тъй като на териториите им има лечебни заведения и това ще гарантира по-добър контрол на дейността им. 

Минути преди това ОбС утвърди увеличението на таксата за „синя зона” от 1 л. - на 1.50, като промяната ще влезе в сила от юни 2016 г. От 1 януари обаче влиза в сила увеличението на глобата за неправилно паркиране с 10 лв, като тя става вече 30. Решението бе гласувано от общинските съветници с мнозинство от 29 гласа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59