Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещаме първото утро на зимата "Точно днес"

Зима в махала Кабата, Родопи
Снимка: М. Къркаличева

Каква ще е зимата на 2016, какво време ни очаква по празниците, астронимическата зима идва в 6 часа и 49 мин. - прогноза на дежурния синоптик от НИМХ БАН Мариана Попова.  Каква ще е зимната приказка в бяло за ЧНГ?

Бялата тема ще допишем с мнение на лекар - законодател. Изборът е да разговаряме с д-р Даниела Дариткова, председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание. От нея очакваме коментар по темите за здравната карта, основния и допълнителен пакет здравни услуги, който ще имаме на разположение от следващите месеци, както и повече за здравната реформа и търпението на пациенти и лекари.

Парите за култура в Пловдив, какво е възможно да се напише в новата наредба, която ще готви екипът на новия заместник-кмет с ресор "Култура", разговор с проф. Даниела Дженева, председател на комисията по култура в Общинския съвет на Пловдив, след двете полярни мнения - за и против повече средства за пловдивските творци.

Традиция преди Коледа е Анастас Константинов да открива изложба в галерия "Анастас" в Стария град. Той ще ни разкаже сюжетите в края на 2015 на неговите нови акварели.  Ние ще потърсим неговия коментар за пловдивския скандал-как се разпределят средствата от 1 400 000 лева от градския бюджет между творците от Пловдив и от страната. 

Програмата започва от 7 часа, слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02