Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Левашки оглави Адвокатската колегия в Пловдив

Стефан Левашки е новият председател на Адвокатската колегия в Пловдив. Той е спечелил с 18 гласа повече над другия кандидат за поста - адвокат Емилия Недева.

560 адвокати от близо 1200 са участвали в избора. За първи път от години се случва да има над 50% гласували, коментираха пловдивски адвокати.

На събранието е избран и председател на Дисциплинарния съд – това е адвокат Недялка Печева.

На 7 февруари пловдивските адвокати ще избират Адвокатски съвет, Контролен съвет и Дисциплинарен съд. Балотажите се налагат, тъй като нито един кандидат не е получил повече от половината действителни бюлетини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 12:27

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22

Изградиха нов паркинг със 139 места на мястото на старо бунище

Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между бул. „Шести септември“,  бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Кметът на Пловдив Костадин Димитров,  кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов инспектираха изпълнението на обекта. От община Пловдив уточниха,..

публикувано на 03.07.24 в 11:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

На 32 сигнала за произшествия са реагирали пожарникари след бурята през изминалата нощ.  Седем са случаите, в които са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети, уточняват от пловдивската пожарна.  Два от подадените сигнали са за оказване на техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на..

публикувано на 03.07.24 в 10:08