Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ненчев обеща работа на шивачките, те се отказаха от блокада

| обновено на 03.02.16 в 16:24

Министърът на отбраната Николай Ненчев пристигна при протестиращите шивачки в Калофер. Той ги увери лично, че "Интендантско обслужване" ще получи поръчката от 20 милиона лева, която да гарантира работата им в следващите три години.

Припомням, че втори ден продължава протестът на шивачките в подбалканския град. Те не са съгласни с отстраняването на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов, който беше освободен в понеделник със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев

От своя страна шивачките и служители в администрацията на предприятието решиха да запазят стачната си готовност, но се отказаха да блокират подбалканския път Бургас - София, в района на града, както бяха заявили преди срещата си с министъра. Те проведоха протеста си в близост до пътя, без да пречат на движението..

Утре група от работниците ще се срещна в Министерството на отбраната с експерти, с които ще коментира финансовото състояние и бъдещето на дружеството, както причините за смяната на ръководството.

По данни на Министерството на отбраната "Интендантско обслужване" ЕАД има натрупани задължения в размер на 3 155 000 лв. и загуби за 2015 г. на стойност близо 248 000 лева, въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през миналата година за над 5 640 000 лева. 

Уточнено бе, че едва 3,3 на сто от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти, което не отговаря на очакванията за активизиране на дружеството на пазара. Не са изпълнени икономическите показатели по Бизнес програмата за 2015 г. като по показател "счетоводна печалба" дружеството очаква загуби в размер на 248 000 лева, което води до отрицателна рентабилност на приходите. 

Според работещите в предприятието изтъкнатите от Министерството на отбраната мотиви за смяна на ръководството, а именно лошото финансово състояние и управление на дружеството, което е приключило 2015 година с над 3 милиона и 100 хиляди лева дългове, не отговаря на истината. Затова те настояват за връщане на старото ръководство и сключването на договор за новите облекла на българската армия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Не Бизюрев, а друг е ударил смъртоносно Митко, твърди таен свидетел

Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова заяви след заседанието на Окръжния съд в Пловдив, че тайният свидетел по делото е разкрил кой е нанесъл ударите по лицето на сина ѝ. Според нея това е бил единият от близнаците - Борислав. Бакалова добави, че се надява той да се сдобие с точното обвинение и то да  за убийство...

обновено на 09.10.24 в 17:48

Левон Манукян плати 50 000 лева гаранция

Обвиненият в длъжностно престъпление в особено големи размери бивш директор на Разградския театър Левон Манукян е платил днес гаранцията си в размер на 50 000 лева. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Маестро Манукян е задържан за длъжностно присвояване и пране на пари Гаранцията му беше наложена като мярка за неотклонение по..

обновено на 09.10.24 в 17:48

Арестуваха петима при полицейската акция в Пазарджишко

Петима души са задържани за денонощие в арестите на полицейските управления при специализираната акция, която се провежда от сутринта на територията на област Пазарджик.  Установени са и извършителите на 17 престъпления - притежание на наркотични вещества, кражби, срязани автомобилни гуми и държане на алкохол без бандерол.  Полицейска спецакция..

публикувано на 09.10.24 в 17:46

Очната ставка по делото "Цалапица" - дума срещу дума

Без резултат протече очакваната с интерес "очна ставка"  между Рангел Бизюрев, подсъдим за убийството на Димитър Малинов от Цалапица и един от свидетелите в процеса – Ангел Гунчев.    При разпита и двама докрай останаха на противоположни позиции по въпроса дали във фаталната нощ колата, в която е отнесено тялото на убития младеж, е влязъл на..

обновено на 09.10.24 в 13:15

В Смолян арестуваха шофьор с над 3 промила алкохол

Задържаха шофьор на лек автомобил с над три промила алкохол в кръвта, след като ударил кола на паркинг в Смолян.  Инцидентът е станал снощи около 18:00 часа на паркинг на бул. "България", е възникнало пътнотранспортно произшествие с леки материални щети. Жертви и пострадали хора няма.  Веднага на място е пристигнал полицейски патрул, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:59