Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време е да се реже до дъно и да се късат зависимости

Според финансиста Кольо Парамов, който е и бивш съветник на премиера Бойко Борисов, решението му да спре  6 големи обществени поръчки е правилно. По думите му това  е нормална, но и последователна политика на Борисов, защото публичното пространство се обремени от връзки и тенденции и в един момент трябваше да бъде сложен край на всичко това.

Ако бях на негово място още през ноември щях да скъсам тази корда, която обременява резултатите на кабинета и на страната. Химерната държава на Пеевски се срутва. Тихите преврати през изминалите 25 години по време  на Костов, Първанов родиха омърсената България. Вече няма с какво да се оправдаваме, вече няма накъде. Не може вече да се злоупотребява с името на държавата като неспособна да реши проблемите с корупцията и организираната престъпност, коментира Парамов.


За да няма съмнение режем проблема до дъно и започваме на чисто, което да гарантира спокойствие и прецизност като ангажименти и условия. Според него българските олигарси като получават една или друга обществена поръчка не могат да изпълняват добре и прецизно условията и нарушават балансите на интереси. Трябва да привлечем международни инвеститори, на  които да се постави условието при спечелване на търгове да ангажират като подизпълнители български фирми, смята финансистът.

Много малко хора познават Бойко Борисов, никой не е в състояние да му повлияе при взимането на дадено решение – така Парамов коментира твърдението, че поръчките са спрени след разговор с Ангела Меркел. Според него Борисов е наясно, че е настъпил моментът за решителни действия, защото на следващите избори гласуващите ще са под 50 процента. Ако няма промяна сега, трябва да има още по- тежки мерки после и други изходи за ново начало като опит за възстановяване на доверието на хората, добави той.

Истината за КТБ ще излезе, прогнозира финансистът. Политиците ще разберат, че рано или късно в политиката всичко се разбира, но и обществото ще разбере, че освен 4 милиарда лева, които платихме, ще трябва да платим още 4 милиарда, каза още Парамов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33
Елена Дариева

Новото в кампанията за вота е включването на кметове в листите

Политическите прогнози и анализи в програма "Точно днес" правим със социолога Елена Дариева , от агенция "Насока". Тя открои в началото, че големият въпрос за доверието е ключов за избирателната активност, както и за решаването на другия въпрос, как ще се състави управляващо мнозинство в 51-то Народно събрание.  Социологът отбеляза, че наближават..

публикувано на 26.09.24 в 10:26
Стою Стоев, председател на правната комисия в Народното събрание

Пловдив няма проектна готовност за бюджетните 100 млн. лева

В програма "Точно днес" говорим за политика преди поредните извънредни избори със  Стою Стоев  - втори в градската и областната листа на коалиция ПП-ДБ. Народният представител в 50-то НС каза, че този парламент е показал, че голяма част от партиите не са готови за важните крачки на България.  "Нямам друг акцент за това народно събрание, още един..

публикувано на 26.09.24 в 09:53