Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ поиска оставките на заместник - кмета Кацарски, гл. архитект Русев и арх. Узунова

| обновено на 09.03.16 в 20:09
Снимка: plovdiv.topnovini.bg

ДСБ  поиска оставките на зам.-кмета Димитър Кацарски, на главния арх. Румен Русев и на арх. Невена Узунова от общината заради съборения тютюнев склад. Председателят на партията в града Пепа Деведжиева определи като истински абсурд закъснялата реакция на община Пловдив и другите институции по случая. 

Според нея местната власт години наред е бездействала, а след реакцията на гражданското общество е действала като при гасене на пожар.
 

Темата за тютюневите складове е дълга, защото те са част от концепцията на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г, припомня Деведжиева и призовава общината да реши проблема със собствеността на тютюневите складове, които са частни. Иначе Тютюневият град скоро няма да го има. Не само като културна концепция, а чисто физически, заявява лидерът на ДСБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. То е като това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – "злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и представляващо..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

Разследват инцидент в пловдивско училище

Проверка за инцидент, предизвикан от родител в СУ „Черноризец Храбър“, извършват полицията и Регионалното управление на образованието в Пловдив.  Инцидентът е станал във вторник. Известното до момента е, че след спречкване между две деца в училището е пристигнал родител, който е заплашил заместник-директорката. От ръководството..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39