Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ разбива дясното и предава избирателите на РБ

Ние в Реформаторския блок никога не сме искали да бъдем разделени, като изключим една две личности, които работят за разделение, заяви в интервю за Радио Пловдив д-р Димитър Шишков от ДБГ, депутат от РБ. 

Шишков разказа как се е случило излизането на ДСБ в опозиция. На парламентарна група в пет сутринта в Парламента, без да бъде уведомен никой от партньорските партии, Радан Кънев заяви, че ДСБ вече е опозиция, като забрави парите на ДСБ в КТБ, забрави, че именно той беше за историческия компромис с ДПС и Местан, забрави, че беше един от радетелите ДСБ да е в коалиция с ГЕРБ и излезе единственият праведник. Така се случи преди години и със СДС. Хората започнаха да се сочат с пръст и тези, които бяха виновни за разпада на СДС, после се оказаха ченгета и преподаватели по партийни школи.

Сега ние мълчим любезно и се надяваме всс пак да стигнем до края. Най-вероятно Радан Кънев иска да оглави РБ, но нека това не се случва така, каза още д-р Шишков

Какво е това възпитание на десни хора - именно ДСБ освиркаха Найден Зеленогорски. Това е недопустимо. Значи ръкопляскат на Татяна Дончева, една истинска комунистка, а освиркват своя човек, този с когото работят всеки ден, усмихват му се... и изведнъж го освиркват. Това е грозно.

Иначе ДСБ имат най-много назначения във властта на всички нива. Когато се събрахме с ГЕРБ знаехме, че сме с 23-ма души в НС, а не с 230, така че компромисите ги приемаме, когато отърват, а когато не, тогава сме срещу тях, коментира поведението на ДСБ д-р Шишков.

Защо ние да напускаме РБ след като ДСБ иска това, защо това да  е правилната стъпка? ДСБ имат избирателно поведение и именно това е шизофренното. Ако напуснат управлението, след като са се определили като опозиция, то това е естествено. Няма да им се разсърди никой, но това което правят е чиста лъжа. Как да ни вярват избирателите при такова поведение? 

Д-р Шишков поясни, че всичко е започнало с историческият компромис с Местан, но той е бил инициатива точна на ДСБ, а не на Реформаторския блок.

Когато си в политиката трябва да играеш докрай, да се бориш докрай. И на мен не ми харесват много неща, но се боря срещу тях, а не бягам и не дезертирам от проблемите. Ако се напуска управлението, то трябва да се направи заедно, в синхрон, а не така самосиндикално, без да се съобразяваме с нищо, поединично и опозиция, пък в същото време във властта, коментира още д- Шишков.

Членовете на ДСБ са морални, нормални и десни хора, но защо се случва това с тази партия. Може би защото по високите места в тази партия има хора, които не могат да представляват адекватно редовите членове на ДСБ. Върхушката на ДСБ не се бори за най-важното, защото избори сега на фона на мигрантската криза и случващото се в Европа ще е пълен крах. Защото политиката не е за сърдиткопетковци... 

Цената на това поведение е трупането на недоверие от страна на избирателя. Хората са разочаровани за пореден път и именно това разочарование ще бетонира ГЕРБ като десни, а ние от РБ ще изчезнем от политическата карта.

Хората вярваха в РБ, а ДСБ предава всички нас и дясната кауза, каза в заключение д-р Димитър Шишков от ДБГ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
д-р Румен Стоилов

Да създадем мир и подреденост в себе си

В Световния ден на сърцето 29 септември, наш гост бе кардиологът д-р Румен Стоилов. Човекът, който със сигурност е на "ти" с най-усърдно работещият мускул от медицинска гледна точка, но и човекът, който познава в дълбочина енигматичната стойност на най-важния орган в нашето тяло.  Дали сърцето се намира на едно и също място във всеки един от..

публикувано на 29.09.24 в 19:22
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би, това е най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39