Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Ботев без шествие, Пловдив очаква дербито на "Лаута"

Феновете на Ботев няма да правят шествие от стадион "Христо Ботев" до "Лаута" за дербито срещу Локомотив. Мачът от 30 кръг на "А" група е в неделя от 17:30 часа. Причината е, че запалянковците са решили, че няма да има достатъчно време и за шествие, и да си купят билети за дербито.
Затова феновете на "канарчетата" се събират директно пред сектора за гости, където касата отваря в 15:00 часа. Билетите ще се купуват със специални талончета, които са точно 500 на брой.
Единственият проблем пред треньорския щаб на Локомотив (Пловдив) преди дербито с Ботев е отсъствието на наказания вратар Ясин Ел Харуби. Неговото място ще заеме Александър Витанов. Всички останали футболисти са здрави и с настроение да си върнат за загубата с 0:1 в Коматево, а капитанът Мартин Камбуров гори от желание да отбележи и да остане начело в листата на голмайсторите.
За да се стигне до победата обаче ще са необходими раздаване и интелигентна игра през всичките 90 минути, заяви старши треньорът на "черно-белите" Илиян Илиев.
В Ботев кадровите проблеми са доста повече, като в отсъствието на наказания вратар Виктор Голас, под рамката ще влезе 20-годишният Мартин Димитров. Заради контузии мача няма да започнат Игор Ощипко, Божидар Васев, Милен Гамаков, Орлин Старокин и Грегъри Нелсън. Наставникът на "канарчетата" Николай Костов обаче не е притеснен от това и се надява останалите да излязат пределно мотивирани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Локо е на осминафинал за Купата на България

Локо на 1/8-финал за купата след драма с дузпи в Бургас

Локомотив (Пловдив) се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България с лед драма с продължения и дузпи в Бургас. В редовното време двата тима завършиха 1:1. Хуан Переа откри за пловдивчани, а Живко Петков изравни за "акулите". В продълженията нови голове не паднаха и така се стигна до изпълнение на дузпи. Там по-точен мерник показаха..

публикувано на 28.10.24 в 16:25
Марсел Зимба

Ботев привлече млад нападател от Замбия

Офанзивният футболист Марсел Зимба е най-новото попълнение на Ботев (Пловдив), съобщиха от клуба. Роденият на 11 април 2006-а година в Замбия талант е част от "жълто-черните" от летния трансферен прозорец, но  сега вече всички документи са му уредени  Зимба се присъединява към „канарчетата“ от Атлетико (Лусака) и ще бъде още една опция за нападението..

публикувано на 28.10.24 в 12:13
Веселин Празов и Мерт Салим

Локо гостува на Черноморец за Купата на България

Локомотив (Пловдив) гостува днес на Черноморец (Бургас) в 1/16-финал за Купата на България. Двубоят с “акулите” е от 13:30 часа на стадион “Лазур”. Крайният изход се решава в една среща. “Черно-белите” проведоха вчерашното си занимание на помощния терен на “Лаута”, а след това отпътуваха за Бургас. Наказани за срещата са Димитър Илиев и Мартин..

публикувано на 28.10.24 в 08:27
Шампионките се завърнаха в родната зала

ВК Марица се завърна победоносно в зала "Строител"

Шампионките от Марица (Пловдив) се завърнаха по чудесен начин у дома в зала „Строител“ за първия си домакински мач за новия сезон 2024-2025. Маричанки победиха в пловдивското дерби Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 (25:17, 25:16, 26:24) гейма. Двубоят се игра пред препълнената до краен предел зала „Строител“, която близо две десетилетия беше дом на Марица...

публикувано на 26.10.24 в 16:11
Футболистите на Берое ликуват в съблекалнята

Берое наказа Левски с 2:0 на "Герена"

Берое шокира Левски на "Герена".   "Заралии" нанесоха първа домакинска загуба на "сините" през сезона - 0:2. През първото полувреме столичани доминираха, докато гостите разчитаха на контраатаки. Домакините се отчетоха с куп пропуски, а Артур Мота направи две ключови спасявания. Второто полувреме започна с още една добра намеса на вратаря Мота. В..

публикувано на 26.10.24 в 08:08