Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жилищни кооперации и Кемпер - стоп изграждат в ж. р. "Тракия"

| обновено на 03.05.16 в 16:12

Всички сесии по тръжни процедури, обявени от Община Пловдив са успешни. За първи път, откакто аз съм кмет на града има толкова силен инвеститорски интерес към Пловдив. Това заяви днес градоначалникът Иван Тотев, който даде пример с най-успешната сделка от тази година на общински терен.

Тя е за 15 декара общински терен до ж.п. гарата в район Тракия, където инвеститор ще строи жилищни сгради. Там при обявена начална цена от 2 млн. лева се стига до сделка от 3,9 млн. лева.  Предвижда се новоизгражданият комплекс да е от 8-етажни сгради за общо над 45 000 кв.м. разгърната площ.
 

Това показва също така,  че инвестиционният климат расте, инвеститорите не се притесняват от това бъдещите им проекти дали ще се случат, поясни Тотев  и отчете смели инвестиции, както и увеличен тренд за развитие на Пловдив.

Скоро в район "Тракия" ще има изграден и т.нар. Кемпер стоп на стария паркинг на „Скобелева майка“. Той ще е за над 200 кемпера и ще се простира на терен от 17 дка. Мястото е добро, защото е близо до велоалеите в квартала и това е изискване на повечето туристи от Европа.  Инвеститорите очакват засилено посещение на туристи през следващите години във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019. На сесията на общинския съвет на 17 май влиза  инвестиционното предложение за разглеждане от съветниците.

В район "Северен" ще има нов терен за паркиране на над 100 автомобила на 3 декара в района на бул. „България“ 2.  Първите 80 гаражи, които ще бъдат вдигнати в район Източен ще бъдат в района на бул. „Източен“ и ул. „Братя Свещарови“. Това се прави във връзка с новата наредба за обособяване на нови паркоместа в града.

В "Източен" ще бъде финализиран и грубият строеж на новата детска градина „Чайка“, която ще бъде завършена до края на септември т.г.  В пловдивския район "Западен" се търси инвеститор за изгорелия ресторант „Кавказ“.  Там стартира процедура за отдаване под наем срещу инвестиция на първоначалната оценка  за 450 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28