Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Капана фест“ е международен и вече пет дни - от 1 до 5 юни 2016

| обновено на 30.05.16 в 17:00


Станимир Кронев, един от организаторите на традиционния „Капана фест“, разказа специално за слушателите на предаването „Клуб неделя“ на Радио Пловдив какви ще бъдат новостите в предстоящото трето издание на един от фестивалите, който доказа, че има място в културния календар на Пловдив.

Над 700 са участниците и всички членове на екипа, които съдействат „Капана фест“ да се случи на своите пет сцени и стотици локации в квартал Капана с изключително богата програма.

Тематичните дни започват специално на 1-ви юни, Ден на детето, който все повече се налага като важен празник, отбелязващ началото на летния сезон за „деца от всички възрасти“.

Тази година фестивалът поставя началото на няколко каузи, за които ще търси подкрепата на пловдивчани, а участниците са от България, Македония и Сърбия и имената им гарантират високо качество и чудесни часове за пловдивчани и гостите на града.

Всички концерти, събития и уъркшопове, или с други думи целият фестивал, са с безплатен вход!

Подробностите ще научите от интервюта на Станимир Кронев специално за Радио Пловдив в аудио файла.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" разговор за човека и неговата безкрайност

В "Срещите" ще разговаряме с автора на великолепната книга "Хора с прякори" проф. Божидар Манов, която беше сред номинираните за Националната награда "Христо Г. Данов". С проф. Манов си говорим за човека и неговата безкрайностт, както за добродетелността и мерзостта, за величието и падението.

обновено на 06.07.24 в 10:13

Започва първият национален конкурс "Милчо Левиев"

Първото издание на Националния музикален конкурс „Милчо Левиев“ стартира днес в Пловдив и ще продължи до 11 юли.  Той е предназначен за млади български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години.  Форумът включва провеждането на майсторски класове, ще бъде открит официално с концерт, а на финала ще има заключителен гала концерт, когато ще..

обновено на 06.07.24 в 07:33

Стартира "Шекспирова Паталеница" за 25-ти път

Със "Сън в лятна нощ" ще започне "Шекспирова Паталеница", която тази година ще се проведе за 25-ти път в двора на Основно училище "Константин Величков" в пазарджишкото село Паталеница. Постановката ще бъде изиграна от театрална школа "Пластилин“. Режисьор е Людмила Даскалова, асистент е Детелина Стойчева, сценографията е на Елена Иванова, а пластиката..

публикувано на 06.07.24 в 07:33

"Кармен" завладява Античната сцена на Пловдив в събота

Операта „Кармен“ от Бизе се завръща на Античния театър с премиерна международна  продукция на режисьора Урсула Хорнер в програмата на фестивала OPERA OPEN на 6 юли от 21 часа.  В централните роли са поканени огненото сръбско мецосопрано Любица Вранеш, португалският тенор с успешна кариера на европейската сцена Карлос Кардосо и полският бас Даниел..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Стартира тридневен събор "Куклен фест"

Третото издание на Регионалния събор „Куклен фест“ започва от днес. В рамките на 3 дни посетителите могат да се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и много изненади - обясняват организаторите.  Градусът на настроението ще вдигат популярни..

обновено на 05.07.24 в 10:25