Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици поставят „Гостилничарят от Венеция“ на италиански


За четвърта поредна година театралната трупа на Езикова гимназия „Иван Вазов“ ще представи постановка на италиански език. Този път това ще бъде „Гостилничарят от Венеция“. Постановката е специална интерпретация на оригиналния текст „Гостилничарката“ от Карло Голдини , създадена за ученическата трупа от художественият им ръководител Даниела Костова.

В спектакъла участват 25 артисти-ученици от ЕГ „Иван Вазов“, а любезни спомоществователи са помогнали за декора и залата, за да бъде премиерата наистина автентична.

Постановката е под патронажа на почетния консул на Италия г-н Джузепе де Франческо и ще се състои в сряда 22.06.2016г. в залата на Военния клуб в Пловдив от 18.00ч.

Чуйте повече за емоциите на младите и талантливи артисти от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в интервюто, което те дадоха за Радио Пловдив в предаването „13-тия час“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" разговор за човека и неговата безкрайност

В "Срещите" ще разговаряме с автора на великолепната книга "Хора с прякори" проф. Божидар Манов, която беше сред номинираните за Националната награда "Христо Г. Данов". С проф. Манов си говорим за човека и неговата безкрайностт, както за добродетелността и мерзостта, за величието и падението.

обновено на 06.07.24 в 10:13

Започва първият национален конкурс "Милчо Левиев"

Първото издание на Националния музикален конкурс „Милчо Левиев“ стартира днес в Пловдив и ще продължи до 11 юли.  Той е предназначен за млади български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години.  Форумът включва провеждането на майсторски класове, ще бъде открит официално с концерт, а на финала ще има заключителен гала концерт, когато ще..

обновено на 06.07.24 в 07:33

Стартира "Шекспирова Паталеница" за 25-ти път

Със "Сън в лятна нощ" ще започне "Шекспирова Паталеница", която тази година ще се проведе за 25-ти път в двора на Основно училище "Константин Величков" в пазарджишкото село Паталеница. Постановката ще бъде изиграна от театрална школа "Пластилин“. Режисьор е Людмила Даскалова, асистент е Детелина Стойчева, сценографията е на Елена Иванова, а пластиката..

публикувано на 06.07.24 в 07:33

"Кармен" завладява Античната сцена на Пловдив в събота

Операта „Кармен“ от Бизе се завръща на Античния театър с премиерна международна  продукция на режисьора Урсула Хорнер в програмата на фестивала OPERA OPEN на 6 юли от 21 часа.  В централните роли са поканени огненото сръбско мецосопрано Любица Вранеш, португалският тенор с успешна кариера на европейската сцена Карлос Кардосо и полският бас Даниел..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Стартира тридневен събор "Куклен фест"

Третото издание на Регионалния събор „Куклен фест“ започва от днес. В рамките на 3 дни посетителите могат да се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и много изненади - обясняват организаторите.  Градусът на настроението ще вдигат популярни..

обновено на 05.07.24 в 10:25