Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският посланик идва в Пловдив по покана на фондация „За нашите деца“

| обновено на 27.07.16 в 11:19

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс е на посещение в Пловдив.  

Нейно превъзходителство ще посети отделението по неонатология в Университетска болница „Пловдив“. Там ще бъдат представени добрите практики на партньорство между неправителствения сектор, местните социални и здравни институции.  

Инициативата е със съдействието на фондация „За нашите деца“. Изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапатова обясни за Радио Пловдив, че посещението на посланик Ема Хопкинс е съвсем логично да посети София и Пловдив и да се запознае с дейността на организацията .

 Посланикът на Великобритания Нейно превъзходителство Ема Хопкинс пристига в Пловдив на среща -дискусия за проблемите на децата и семействата в риск и какви са начините те да живеят пълноценно заедно. Дълги години самата тя  е работила за различни кампании на британското правителство  по въпроси свързани с правата на човека, правата на децата, миграцията и предоставяне на убежище. За нас е логично да се увери какви са резултатите от партньорството на фондацията с местната власт, с отделите за закрила на детето и с другите неправителствени организации, коментира Иванка Шалапатова 

Тя припомни, че благодарение на партньорството с УМАБЛ „ПЛОВДИВ“ и  курса „Първи грижи за новороденото“ и продължават да де обучават  бъдещите родители как да се грижат за своите деца и как да преодоляват страховете си около грижите за новороденото. От началото на годината курсовете са  посетени от 88 бъдещи родители.

През първата половина на 2016 г. ЦОП „За деца и родители“ в Пловдив е работил по 133 случая на деца и семейства в риск. В това число влизат биологични родители, осиновители, разширени и приемни семейства. 

Подкрепихме 28 новородени бебета и 9 непълнолетни майки. По програма „Мобилна семейна подкрепа на деца в риск в общността” работихме с 31 семейства, които искаха да изоставят децата си. След намесата ни децата на тези семейства живеят не в институция, а в подкрепяща семейна среда. 8 деца и техните семейства получиха подкрепа и ползваха социални услуги, за да преодолеят негативните последици от преживяно насилие. Помогнахме на други 7 деца, които бяха застрашени от отпадане от училище, допълни Шалапатова

Интервю с нея може да чуете в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Само за няколко часа 10 опита за ало измами в Панагюрище

Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от случаите става въпрос за възрастни хора, а обажданията са към стационарните им телефони. Вариантите на измамата са два - обаждат се и съобщават за болен или пострадал роднина...

публикувано на 21.10.24 в 16:10

Източната порта на Филипопол вече посреща туристи

Източната порта на Филипопол вече е отворена за посещения и достъпът през турникетите е свободен. Вече приключват  довършителните работи на Небет тепе, предстои приемането на извършените дейности и становище за отваряне на Небет тепе. Двата обекта са включени в един общ проект, но са с отделни разрешителни за строеж. Днес мина..

публикувано на 21.10.24 в 15:33

EVN започна поетапно пускане на парното в Пловдив

От днес EVN Топлофикация стартира отоплителния сезон в Пловдив.  Дружеството започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти с оглед понижаването на температурите и за комфорт на своите клиенти.   Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следната последователност: -   детски и здравни..

обновено на 21.10.24 в 14:08

ВиК обеща водоноска за Добростан, останал от седмица "на сухо"

Водоноска ще осигури ВиК-Пловдив в асеновградското село Добростан заради липса на вода във високите части на селото. До мярката се стигна, след като жители на селото се оплакаха в социалните мрежи, че в населеното място от седмица няма вода. В селото има режим, но през миналата седмица чешмите са пресъхнали изцяло. Говорителят на ВиК Йордан Чемишев..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Пловдив ще се бори с праха и мръсния въздух с нови зелени мерки

Зелената система в Пловдив ще бъде подменена с подходящи видове, тъй като съществуващите от 50 – 60 години видове не улавят достатъчно запрашаването в града. Това съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  Той посочи, че ще бъдат залесени междублокови пространства и кални петна, които са естествен разпрашител на..

публикувано на 21.10.24 в 13:36