Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 800 семейства в Пловдив поискаха подкрепа за своите първолаци

813 родители от Пловдив са подали молби за получаване на еднократна помощ от 250 лева за своите първокласници. 

Отново най-активни са в пловдивския район "Източен", където до сега са подадени 60 молби. 

Срокът за подаване на документите е до 15-и октомври. От социалните служби напомнят, че е задължително да се представи бележка от училището, където е записано детето. След 15-и септември инспектори ще проверяват дали действително децата посещават училище. Ако там няма такъв ученик, родителите ще връщат парите. 

Припомнямe, от 1-ви юли повече хора имат право на помощите за първокласници, тъй като се увеличи доходният критерий - вече е по 400 лева на човек, а преди беше по 350 лева. Очаква се повече молби да бъдат подадени за получаване на детски надбавки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Само за няколко часа 10 опита за ало измами в Панагюрище

Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от случаите става въпрос за възрастни хора, а обажданията са към стационарните им телефони. Вариантите на измамата са два - обаждат се и съобщават за болен или пострадал роднина...

публикувано на 21.10.24 в 16:10

Източната порта на Филипопол вече посреща туристи

Източната порта на Филипопол вече е отворена за посещения и достъпът през турникетите е свободен. Вече приключват  довършителните работи на Небет тепе, предстои приемането на извършените дейности и становище за отваряне на Небет тепе. Двата обекта са включени в един общ проект, но са с отделни разрешителни за строеж. Днес мина..

публикувано на 21.10.24 в 15:33

EVN започна поетапно пускане на парното в Пловдив

От днес EVN Топлофикация стартира отоплителния сезон в Пловдив.  Дружеството започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти с оглед понижаването на температурите и за комфорт на своите клиенти.   Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следната последователност: -   детски и здравни..

обновено на 21.10.24 в 14:08

ВиК обеща водоноска за Добростан, останал от седмица "на сухо"

Водоноска ще осигури ВиК-Пловдив в асеновградското село Добростан заради липса на вода във високите части на селото. До мярката се стигна, след като жители на селото се оплакаха в социалните мрежи, че в населеното място от седмица няма вода. В селото има режим, но през миналата седмица чешмите са пресъхнали изцяло. Говорителят на ВиК Йордан Чемишев..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Пловдив ще се бори с праха и мръсния въздух с нови зелени мерки

Зелената система в Пловдив ще бъде подменена с подходящи видове, тъй като съществуващите от 50 – 60 години видове не улавят достатъчно запрашаването в града. Това съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  Той посочи, че ще бъдат залесени междублокови пространства и кални петна, които са естествен разпрашител на..

публикувано на 21.10.24 в 13:36