Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благополучно приключи драмата с бензиностанцията до Централна гара

| обновено на 16.08.16 в 17:03


Окончателно е ликвидиран течът на газ, който възникна днес по обед на  бензиностанцията на „Еко Петролиум“ в Пловдив,  разположена между централния булевард „Хр. Ботев“ и ЖП линиите на Центарлна гара. 

Инцидентът стана  в натоварен час и усилен трафик по една от малкото свободни от ремонт главни пътни артерии на града.  Около 12 часа персоналът  е усетил силна миризма на газ, изтичаща от  носещия кран, с който се зареждат подземните погреби.  Самите служители са опитали да ограничат изтичането, но то е било толкова силно,  че незабавно са повикани пожарникарите, които  пристигат максимално бързо  въпреки задръстванията. 

Макар и обозначена с адрес ул. „Сергей Румянцев“ – 8,  бензиностанцията се намира практически на булевард "Христо Ботев", между  култовото заведение "Трабанта" и Коматевския възел.  

Първоначално екипи на полицията отцепиха целия район и спряха движението, заради опасност от унищожителна експлозия.  Междувременно пожарникарите  обезопасиха мястото и затегнаха максимално  кранът, но не докрай и течът продължи,  но с много слаб дебит.

За пълна сигурност две  специализирани цистерни обливаха устройството с вода, за да не се взривят изтеклите газове, а всички влакове  в направлението от и  към София, Карлово и подбалканската ЖП линия  бяха спрени, тъй като релсите минават на метри от  бензиностанцията. 

Имало  е реална опасност  прехвръкнала искра от локомотивите да взриви тежките  газове, споделиха пожарникарите.  

Движението на автомобили постепенно бе възстановено само в едната лента, след като се прецени, че течът е овладян до безопасно равнище.  

Около 16 часа той бе напълно спрян, и случаят приключи благополучно Движението на влакове и автомобили по всички направления вече е възстановено, потвърдиха аварийните институции.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Седем деца живеят в чужбина, а се водят ученици в СУ "Найден Геров"

Седем деца са били извън България, а са записани като ученици в Средно училище „Найден Геров“ в Пловдив. Това сочи проверката на директора Сашка Кръстева. Тя бе назначена на поста след скандала миналата година с починала ученичка, на която са писани оценки месеци наред. По случая започна проверка на МОН. Уволниха училищен директор заради писани..

обновено на 26.06.24 в 13:59

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „ Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи” Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу нейния мъчител Георги Георгиев, което се гледа в Пловдивския районен съд.  Тя отново повтори очакването си процесът да се увенчае с максимална присъда за бившия охранител,  с..

обновено на 26.06.24 в 13:59

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши в средата на годината

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

Разследват крупна кражба на пари от дома на фермер в Белозем

Крупна сума пари е открадната от къщата на известен фермер в Белозем. От полицията потвърдиха, че по случая се води разследване, но отказаха да дадат други подробности. И днес има засилено полицеско присъствие в селото, породено от дръзкия обир, станал посред бял ден. Мместни хора твърдят, че от къщата на земеделския производител Стоян..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

Българският народ ще има достоен архипастир

„ Ние се молим Бог да благослови православния български народ да има достоен предстоятел на родната Българска православна църква .“ Това заяви Пловдивският митриполит Николай по повод предстоящия общоцърковен събор на 30 юни, който трябва да избере нов български патриарх. Владиката посочи, че " със сигурност изборът на патриарх, на..

обновено на 26.06.24 в 12:22