Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клошарят, обвинен за пожара в тютюневия град остава в ареста

| обновено на 25.08.16 в 22:07


Клошарят Любомир Данчев, обвинен за умишлен палеж на първия от четирите тютюневи складове, които изгоряха в събота вечерта, остава за постоянно в ареста, реши Окръжен съд - Пловдив.


Магистратите приеха болшинството  доводи на прокуратурата,  според които събраните до момента данни сочат обосновано предположение, че именно той е причинил запалването на постройката на ул. "Екзарх Йосиф" 13, от която тръгнаха пламъците и погълнаха съседните три склада, обявени за паметници на културата.  


Основен аргумент са разказите  на свидетели, видели пламъците да тръгват от стаята на четвъртия етаж, която е обитавал бездомникът и най-вече показанията на пожарникаря, разбил заключеното помещение, който потвърждава същото. 


Другите причини за налагането на най-тежката мярка са криминалното минало на Любомир Данчев, което е предпоставка той да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода и това, че няма постоянен адрес, на който да бъде открит. 


Тези фактори дават възможност той да се укрие от правосъдието, прецени съдебният състав.  


Защитниците на клошаря настояваха, че той е невинен по всички обвинения. Според адвокат Зоя Тошкова, нищо не доказва, че Любомир  е причинител на запалването, а обвинението за пожар от незагасена цигара е смехотворно. 


Другият защитник – Стефан Левашки заподозря, че мъжът с криминално минало и психически проблеми просто е избран за удобна жертва.


Припомням, че двамата известни адвокати поеха безплатно защитата на бездомника. 


Решението не е окончателно, то може да се обжалва пред висшата инстанция – Апелативен съд. Това може да стане на първи септември. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Товарен влак запали три пожара край Сопот

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската ЖП линия.  Във времето между 18 и 18.40  днес са получени съобщения за горящи треви покрай железопътното трасе. Трите огнища са на много голям фронт - Сопот, Столетово и землището между селата  Розино и Христо Даново. Съобщено е за реална опасност огънят да се прехвърли върху горски масив...

публикувано на 08.07.24 в 21:22

Ограничават движението по част от „Васил Априлов“ заради ВиК ремонт

С повишено внимание да пътуват шофьорите по бул. „Васил Априлов“, в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица, предупреждават от ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Община Пловдив. Причината е въвеждането на временна организация на движението заради подмяна на част от водопроводната мрежа и..

публикувано на 08.07.24 в 16:43

С 2 мил. лв. подменят уличното осветление в три района в Пловдив

Община Пловдив спечели проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в районите „Източен“, „Западен“ и „Южен”, съобщи заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков. Проектът е на стойност  1 994 853 с ДДС, като той ще бъде реализиран изцяло с европейско финансиране по..

обновено на 08.07.24 в 15:59

Петима се борят за едно място в ТУ- Пловдив

20 % повече в сравнение с миналата година са  кандидатите за инженери,  подали документи за кандидтстване в пловдивския Филиал на Технически университет. Най-голям е интересът към специалност „Компютърни системи и технологии“ , където за едно място се борят по петима кандидати. Там е и най-високият бал, като голяма част от кандидатите са само на..

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Лидерът на НД "Русофили" в Пловдив е в ареста за разгласяване на държавна тайна

Председателят на Национално движение "Русофили" в Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван от ДАНС тази сутрин.  "Арестът е бил извършен по брутален начин с разбиване на врата на жилището му в кв. Коматево в 5:30 часа тази сутрин", това разказа пред Радио Пловдив депутатът от "БСП за България" Иван Петков, като се позова на разказ на майката..

публикувано на 08.07.24 в 14:29