Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на водата в Пловдив ще скочи, но не и с 30%

| обновено на 12.10.16 в 17:14

Ще има увеличение на водата в Пловдив през 2017 г., но още не е определен процент на предстоящо вдигане на цената. В КЕВР е подаден пет годишният бизнес план за развитие на ВиК-Пловдив, това съобщи главният инженер на водното дружество Антон Гълъбов. 

По думите му съгласно новата програма за развитие ще се уточнят инвестициите в Пловдив и областта, и едва тогава ще се определи с колко ще се увеличи цената на водата. Ние нямаме определен точен процент за увеличението, ние искаме защита на нашия бизнес план , от който зависи цената на водата, уточни още Гълъбов.

Под 30% ще е увеличението на цената на водата в Пловдив, коментираха експерти след заседание на КЕВР. Сега пловдивчани плащат за кубик питейна вода 1,73 лв, ако в края на месеца комисията приеме бизнес плана ще плащаме над 2,10 лв.

На открити заседания на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ днес са били обсъдени заявления от ВиК-оператори за утвърждаване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги. Окончателните решения по тях ще бъдат публикувани след закритото заседание на КЕВР на 31 октомври, съобщават от комисията.

След заседанията председателят на КЕВР доц. Иван Иванов коментира предложения за нови цени на ВиК-дружествата за регулаторния период 2017-2021 година. Комисията няма да допусне рязко повишаване на цената на ВиК-услугите. Ще търсим балансирани решения и ще отчитаме не само исканията на ВиК-операторите, но и възможностите на потребителите да ползват услугите, заяви Иван Иванов.

Голяма част от бизнесплановете и ценовите предложения на ВиК-дружествата са върнати на вносителите поради недостатъчна обосновка и липсата на яснота за начина на осигуряване на инвестиции, допълват от КЕВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

Отличиха най - добрите хора в Пловдив

"Добрите дела, които всеки ден виждаме край нас, трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина, положителния отзвук от деня и примера, който трябва да следваме. От това се случват само положителни за нас неща ." Това каза кметът на Пловдив Костадин Димитров в началото на церемонията по награждаването на кампанията „Пловдив - град..

публикувано на 02.07.24 в 11:22

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил „Опел“ с 57-годишен мъж зад волана навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек..

публикувано на 02.07.24 в 09:55

Отличават най - добрите хора в Пловдив

Кметът Костадин Димитров ще отличи добрите хора от тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.  Номинациите са в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.  Инициативата се провежа за 14-ти път и се организира от  Асоциацията на хората с редки болести, Професионалната гимназия..

публикувано на 02.07.24 в 08:35

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на..

обновено на 02.07.24 в 08:26