Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят бул. "В. Априлов" в понеделник, до 20 дни ще е готов и "Гладстон"

| обновено на 19.10.16 в 15:19

В понеделник ще бъде отворен изцяло булевард „Васил Априлов“. За тази цел утре до неделя се предвижда затваряне на пътната артерия от улица „Любен Каравелов“ до улица „Войнишка слава“ за полагане на последния пласт от асфалт, което ще блокира достъпа до улица „Пещерско шосе“. Това съобщи пловдивският кмет Иван Тотев.

До 20 дни ще приключат ремонтните дейности и по улица „Гладстон“, което ще даде възможност за свързване на пътната връзка между „Васил Априлов“ и булевард „Руски“. 

Иван Тотев допълни, че заради полагане на канализационни тръби, предстои цялостното затваряне на „Коматевско шосе”. На втори етап ще се асфалтира първият участък от кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски” до Филкаб. Следващият месец стартира и изграждането на пътя пред „Остромила” – отсечка от 2 километра, която е на стойност 2 милиона лева.

През следващата година започват отчуждителните процедури по улица „Копривщица“. Целта е през втората част на годината да стартира  изграждане на мост, който ще прави връзката с булевард „България“. Това е най-големият проект до края на мандата, увери Иван Тотев.

Градоначалникът допълни още, че ще се търси държавно финансиране за реализиране на проекта „Модър-Царевец“. Той е на стойност 12 милиона лева. Сумата е непосилна за бюджета на Община Пловдив, обясни Тотев. Той подчерта, че идеята е да бъде изведен транзитния трафик от центъра на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30

Левон Манукян излезе от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхарманията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни показания, освен това има чисто съдебно минало, гласят основните мотиви за промяна на..

обновено на 01.10.24 в 10:30

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

обновено на 01.10.24 в 10:17

Прокуратурата решава за мярката на диригента Манукян

Днес прокуратурата в Пловдив трябва да реши каква мярка за задържане ще поиска за диригента Левон Манукян. Манукян е обвинен за фиктивни назначения и е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери. В престъпната схема са участвали десетки хора. Манукян бе задържан по време на среща със свои съучастници в Пловдив. Той бе..

публикувано на 01.10.24 в 08:53

Първи данни от черната кутия на разбилия се LZ-39

Първоначалните данни от разчитането на черната кутия сочат, че вероятната причина за катастрофата на 13 септември на учебно-бойния самолет "LZ-39 ZA Албатрос" е нисък полет преди вертикалното набиране на височина, съобщиха БНТ и bTV. Черната кутия бе изпратена за разчитане в Чехия, страната производител на самолета. Припомняме, че трагичният инцидент..

обновено на 01.10.24 в 07:04