Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на ДСБ съсипват дясното за пореден път

| обновено на 24.10.16 в 13:18

Реформаторският блок е коректен партньор и ще остане във властта дотогава, докато министър-председателят и най-голямата партия желаят да работят с нас.

Това заяви в Пловдив народният представител от РБ доцент д-р Димитър Шишков. По повод позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев и на неговия заместник - генерал Атанас Атанасов, Шишков заяви, че не е нормално да си една година във властта и изведнъж да си много недоволен. 

„И когато си много недоволен – да съсипваш за четвърти или пети път дясното пространство. Крайно време е някои господа от ДСБ просто да напуснат блока. Тогава ще ги уважавам, защото ще отстояват позицията си. Но да извиват ръцете на РБ и на коалиционните партньори от ГЕРБ, е напълно несправедливо и просташко. Трябва един път завинаги да приключим с тази група от хора“, коментира още народният представител, като уточни, че не визира цялото ДСБ, а само част от тях.

"Винаги сме спазвали партньорските отношения и сме били ителигентната част, която остъпваше в името на обединението и единството. Стига толкова. Достатъчно, защото в противен случай, тези хора ще съсипят Реформаторския блок и ще докарат държавата до предсрочни избори. Само с едно нещо не мога да се съглася с премиера – когато казва, че РБ е такъв или онакъв. Не Реформаторския блок, а трябва да каже точно хората, които играят по този начин. Това са Радан Кънев и сие. Но не ДСБ. Защото ДСБ са коректен партньор, но една част от тях и ръководството му за мен е талибанска организация", каза Шишков. 

Според него Реформаторският блок трябва да се запази и да остане във властта, защото само така може да се работи в полза на хората.

Ако ГЕРБ загубят президентските избори или РБ не може да се пребори на президентските избори и не покажем, че владеем дясното пространство, най-логичното нещо е да отидем на предсрочни избори. Но това няма да е добро за държавата, допълни още пловдивският депутат от Реформаторския блок. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители.  Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.  Петър се..

публикувано на 29.06.24 в 08:56
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34