Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотев цитира първия кмет на Пловдив "Аз украсих града си с много красиви сгради"

Най-новата и модерна детска градина в Пловдив „Чайка“ бе открита в присъствието на 3-ма бивши и настоящи кметове на район „Източен“.

Иван Тотев подчерта, че обектът е изцяло построен с общинско финансиране и така е спазено обещанието, дадено през есента на 2007 г. към жителите на квартала. 

Зданието бе построено от основи за 11 месеца, тъй като старата 70-годишна сграда бе опасна. В нея са вложени около 3,8 млн. лв. Новият комплекс е с уникална „кръгла“ архитектура и отговаря на всички модерни изисквания за детска градина. Всяка група е с отделен вход и самостоятелна детска площадка, като са запазени старите дървета. Детското заведение има голям физкултурен салон и плувен басейн, а водата за него се подгрява със соларни панели, обясни архитектът на сградата Константин Божков.

Детска градина "Чайка" кандидатства в конкурса "Сграда на годината".

Снимка

„Така като първия кмет на Пловдив Тит Флавий Котис управляващите можем да казваме „Аз украсих града си с много красиви сгради“, защото тази сграда е изключително красива“, пошегува се Тотев.

През следващата година община Пловдив ще работи по обновяването на детските градини „Каменица“ в район „Централен“, „Арлекино“ в „Източен“ и „Ралица“ в кв. Коматево, както и по разширяването на детска ясла „Веселушко“ в „Централен“. 

На декемврийската си сесия ОбС ще разреши да започне проекта за изграждането на нова сграда на ДГ „Каменица“. Над 10 млн. лв. от общинския бюджет ще бъдат вложени за целта догодина, съобщи кметът Иван Тотев. 

Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

публикувано на 02.07.24 в 14:01

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище "Граф Игнатиево" стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41

Пазарджик актуализира бюджета си с 21 милиона лева

С актуализацията общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 милиона лева.  Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата програма, като част от средствата ще се използват за изграждането на водопроводна система в село Црънча и..

публикувано на 02.07.24 в 13:34