Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Тотев спекулира със синята зона

Сегашното ръководство на община Пловдив опорочава идеята за Синя зона, смята бившият кмет и настоящ депутат от Патриотичния фронт Славчо Атанасов. 

Той припомни, че платеното паркиране по централни улици е въведено по времето докато бе кмет, но с много по-малък обхват в централната част. Съветникът Слави Георгиев добави, че несправедливо Синя зона са и улици край публични институции. 

Патриотите нямат доверие в начина, по който са харчат парите от Синята зона, приходите не се влагат подобряване на паркирането, каза още Георгиев. Затова съветниците от Патриотичния фронт няма да приемат наредбата за промяната на цената на Синя зона, докато не видят стратегия за подобряване на паркирането в центъра на Пловдив.

Слави Георгиев смята, че кметът Тотев умишлено предлага поскъпване на платеното паркиране на 2 лева, за да го оттегли, когато дойде време за гласуване, но пък да наложи разширение на зоната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оператор се отказа да съди община Пазарджик за 3,3 млн. лв

Община Пазарджик подписа извънсъдебно споразумение с фирмата „Томов Трейд“, която е част от консорциума от три дружества, които са оператори на сепариращата инсталация. Исковете за неустойка от почти 3.3 млн. лева, от които фирмата се отказва, представляват 57% от общия размер на претендираната от консорциума неустойка от 5.8 млн. Лева.   С това..

публикувано на 25.10.24 в 15:51

400 работници излизат на борсата, "Монди" затваря от Нова година

Заводът за хартия „Монди“ в Стамболийски затваря врати. Това ще засегне около 400 работници, които ще отидат в бюрата по труда от Нова година. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски "Плановете на ръководството са от Нова година заводът окончателно да затвори. Причината са щетите от пожара преди месец и загубените мощности", каза..

публикувано на 25.10.24 в 14:54

Катастрофа с ранени образува тапа на източния обход на Пловдив

Катастрофа затруднява движението по източния обходен път на Пловдив. Сигналът е получен към 13.50 ч., а по предварителни данни са се блъснали две коли и камион в участъка между пътен възел Войводиново и разклон за село Калековец.  Двама души са откарани в болница за прегледи. На място са екипи на полицията и пожарната.  До..

публикувано на 25.10.24 в 14:48

Рестартирана е поръчката за ремонта на Голямоконарско шосе

Община Пловдив поднови спираната на два пъти  през лятото обществена поръчка за втория етап на ремонта на Голямоконарско шосе. Максималната цена на реконструкцията и разширението, както и изграждането на локално платно до отбивката за село Царацово е 18 750 000 лв.  Дължината на пътния участък, който подлежи на ремонт е 900 метра. Максималният срок..

публикувано на 25.10.24 в 13:39

Пловдивски адвокати протестираха срещу избора на главен прокурор

Над 50 адвокати от колегията в Пловдив излязоха на протест пред Съдебната палата в града в знак на несъгласие Висшият съдебен съвет, чийто мандат е изтекъл, да избира следващия главен прокурор. Те не са съгласни и с процедурата за избор на председател на Върховния административен съд.  Пловдивската адвокатска колегия бе първата в страната, която излезе..

публикувано на 25.10.24 в 13:33