Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт няма да подкрепи бюджета на Пловдив

| обновено на 23.01.17 в 13:35

Най-скандалното в бюджета на Пловдив за 2017 година е включването на точка, по която се дават 1 040 000 лева за довършване на Зоокъта. Това каза Слави Георгиев, председател на групата общински съветници от Патриотичния фронт, НФСБ и ВМРО в местния парламент. 

Той уточни, че настояват предложението да отпадне от бюджета, защото точно по тази причина кметът Иван Тотев е със свалени правомощия на първа инстанция след проверки на СГП.

Като цяло доста трудно бихме могли да имаме доверие в разходната част на бюджета, още повече след предявените обнинения на прокуратурата към нашия кмет, каза Слави Георгиев и уточни, че този факт внася чувство на несигурност в съветниците.

Нещо, което прави много неприятно впечатление е, че за капиталови разходи - целевата субсидия от държавата е само 1 865 000 лева, посочиха още ПФ. От там уточниха, че винаги целевата субсидия  е показател за това как гледа правителството на общината.

Очевидно е, че отношенията между министър - председателя Бойко Борисов и Иван Тотев са на точката на замръзване, коментира Слави Георгиев.

31 млн. лева са капиталовите разходи за 2017 г. и повечето са формирани от заемите на общината. От Патриотичният фронт питат защо са предвидени 6 млн. лева за: нов площад до Голямата Базилика, площад „Централен“ и кино „Космос“, след като за Базиликата има финансиране от фондация „Америка за България“. Те предлагат сумите да минат във фонд „Резервен“, докато не се представи количествено - стойностна сметка на обществеността. Защо общината ще строи почивна база в Приморско за 1 040 000 лева, след като караме по разбити вътрешно-квартални улици, питат още от ПФ. Като цяло бюджет 2017 е единствено счетоводно издържан, плюсът отговаря на минуса, обобщи Слави Георгиев.

Стефан Послийски от ВМРО представи предложенията на групата общински съветници: те искат технически проект за Южен обходен колектор, да се оформят зони за паркиране по бул. „Васил Априлов“ до ВМИ, да се изградят тротоари на ул. „Царевец“ и др.

Общинският съветник Нина Гьошева настоява да се изгради нова детска площадка до блок 107 в ж.к. Тракия, да се увеличат на 70 000 лева парите за фонд „Инвитро“ и в Пловдив да се отпуснат средства за  кукерски маскарадни игри.

Сигналът за злоупотреби при строежа на Колодрума ще бъде внесен в срок, въпреки че нашият народен представител Борис Ячев си счупи ръката и това попречи да уведомим писмено прокуратурата през миналата седмица, уточни още Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р..

обновено на 28.09.24 в 20:48

Катастрофа затвори пътя Кричим - Девин, загинал е 21-годишен моторист

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя между Кричим и Девин,  автомобилният поток се отклонява през обходни маршрути. Това съобщават от МВР в Пловдив и посочват, че при катастрофата е загинал моторист. Сигналът е получен преди 16.30 ч. днес в ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил мотоциклет "Хонда" навлязъл в..

публикувано на 28.09.24 в 17:27

Арестуваха мъж, потрошил полицейска камера в Пловдив

36-годишен мъж е в ареста за 24 часа като заподозрян за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта в Пловдив.  Случаят е от сряда, когато пешеходец, излязъл от тунела, съборил с ритник на земята камерата, разположена край уширение на бул. "Цар Борис III Обединител".  Веднага след вандалската проява извършителят се насочил към..

публикувано на 28.09.24 в 16:13

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19