Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата ще даде на "Пловдив - 2019" 10-те милиона евро

| обновено на 10.02.17 в 17:21
Рашко Младенов
Снимка: БГНЕС

10 млн. евро са обещани от държавата и няма причина да не се дадат на Пловдив. Това каза в Пловдив министърът на културата в служебния кабинет Рашко Младенов.

Той каза, че заедно с община Пловдив, са набелязали екшън - план за мерките, които трябва да се вземат спешно, за да тръгнем в крак с подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата.  Страхувам се, че малко закъсняваме, акцентира Младенов.

Министърът уточни: "Не всичко опира само до парите, свързани с Европейска столица на културата през 2019 година. Ние дойдохме да проверим проектите и подготовка за това общо начинание. Дори в тези три месеца, в които ще бъда служебен министър на културата се ангажирам да помогна. Това е огромно предизвикателство."

Министър Младенов бе на среща в общината при заместник - кметовете Амелия Гешева и Стефан Стоянов, който също е в УС на фондация Пловдив 2019. Той провери до къде е стигнала реализацията на проектите по апликационната книга на Пловдив. Целта на срещата бе да се набележат спешните мерки, за реализация на проекта ЕСК.

Рашко Младенов каза пред Радио Пловдив, че е поканил следващата седмица представителите на общината и фондацията в София с точния план за дейностите по проекта за тази година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оператор се отказа да съди община Пазарджик за 3,3 млн. лв

Община Пазарджик подписа извънсъдебно споразумение с фирмата „Томов Трейд“, която е част от консорциума от три дружества, които са оператори на сепариращата инсталация. Исковете за неустойка от почти 3.3 млн. лева, от които фирмата се отказва, представляват 57% от общия размер на претендираната от консорциума неустойка от 5.8 млн. Лева.   С това..

публикувано на 25.10.24 в 15:51

400 работници излизат на борсата, "Монди" затваря от Нова година

Заводът за хартия „Монди“ в Стамболийски затваря врати. Това ще засегне около 400 работници, които ще отидат в бюрата по труда от Нова година. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски "Плановете на ръководството са от Нова година заводът окончателно да затвори. Причината са щетите от пожара преди месец и загубените мощности", каза..

публикувано на 25.10.24 в 14:54

Катастрофа с ранени образува тапа на източния обход на Пловдив

Катастрофа затруднява движението по източния обходен път на Пловдив. Сигналът е получен към 13.50 ч., а по предварителни данни са се блъснали две коли и камион в участъка между пътен възел Войводиново и разклон за село Калековец.  Двама души са откарани в болница за прегледи. На място са екипи на полицията и пожарната.  До..

публикувано на 25.10.24 в 14:48

Рестартирана е поръчката за ремонта на Голямоконарско шосе

Община Пловдив поднови спираната на два пъти  през лятото обществена поръчка за втория етап на ремонта на Голямоконарско шосе. Максималната цена на реконструкцията и разширението, както и изграждането на локално платно до отбивката за село Царацово е 18 750 000 лв.  Дължината на пътния участък, който подлежи на ремонт е 900 метра. Максималният срок..

публикувано на 25.10.24 в 13:39

Пловдивски адвокати протестираха срещу избора на главен прокурор

Над 50 адвокати от колегията в Пловдив излязоха на протест пред Съдебната палата в града в знак на несъгласие Висшият съдебен съвет, чийто мандат е изтекъл, да избира следващия главен прокурор. Те не са съгласни и с процедурата за избор на председател на Върховния административен съд.  Пловдивската адвокатска колегия бе първата в страната, която излезе..

публикувано на 25.10.24 в 13:33