Изкуството да нахраним очите с красота!
Издълбавали изящни форми в плодове и зеленчуци, аранжирали и украсявали изисканите блюда. В Япония,Тайланд и Китай е нормално храната да се представи по този начин пред гостите.
Това изкуство се е запазило и до днес. Трудно ли е?
Необходими са търпение, концентрация и много фантазия. Преди да започнете да творите в кухнята се въоръжете с инструменти и учител.
Интервюто с Анна Дилбазова чуйте в звуковия файл.стара ферма… един на друг подпрени хамбарът и черешата Мая Любенова Конкурсът е отворен за всички, от първи януари до 28 февруари 2025 година, като всеки поет може да участва с не повече от 2 хайку, на свободна тема. Изпратените хайку творби трябва да бъдат написани лично от автора, непубликувани (онлайн или в..
Режисьорите Стоян Радев и Александър Морфов ще поставят своите премиерни спектакли за новия театрален сезон на пловдивска сцена. Това разкри директорът на Драматичен театър в Пловдив Сюзанна Арутюнян на старта на сезон 2025. Представлението на Александър Морфов е ще бъде черешката на тортата и затова е оставено за края на сезона...
На 7 януари БПЦ отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител, който е най-почитаният от християнската църква светец след майката на Исус Дева Мария. Той предрича идването на Исус Христос като пратеник на Бога и му дава Свето кръщение в река Йордан. Българската народна традиция свързва обредите и обичаите на Ивановден с пречистващата сила на водата,..
На Богоявление във "Вход свободен" говорихме с любимата на поколения българи певица Йорданка Христова. Сърдечна, сияйна, земна и пълна с настроение както винаги, фаворитката на публиката беше на обичайната си висота. Разказа с усмивка, че на Йордановден е както винаги дежурна"телефонистка" и сутринта преди всички я е зарадвала певицата Нели..
2, Тронът на Коперник и Елесар или вестоносецът на истарите Изток-Запад, 2022 Рубрика „Избира Преге“ Пловдивското литературно поле през 2024 г.: Програми на Община Пловдив; Дружество на писателите. (продължава в следващото издание на предаването) Рубрика „Синьото цвете“: Стоян Михайловски. Световната книга.