Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Трифонов оглави БСП - Пловдив

| обновено на 12.02.17 в 21:05

Новият лидер на БСП - Пловдив е Красимир Трифонов. За него са гласували 83 души срещу 68 за неговия опонент Илия Гатев. Трифонов бе избран чрез тайно гласуване по време на закрито заседание на градската конференция на партията.

Общо 9 души бяха номинирани за председател на пловдивските социалисти, но от тях 7 си направиха самоотвод, сред които и бившият лидер Георги Гергов. Така Красимир Трифонов остана да се бори за поста с председателя на БСП в район "Северен" Илия Гатев. 
Досега 39-годишният Красимир Трифонов оглавяваше временно градската организация на БСП, след внезапната кончина на доскорошния лидер проф. Красимир Мурджев.
Предизвикателствата пред мен са спечелване на доверието на пловдивчани на предстоящите парламентарни избори. Сред останалите задачи са вътрешнопартийни организационни проблеми, свързани с кадровата политика и подмладяването на партията и обучението на младите, заяви Трифонов в интервю за Радио Пловдив. 

Амбицията на новото ръководство е да работи за спечелването на поне 3 места за народни представители от 16 МИР. 

Първите места в листата на кандидат-депутатите са за социолога проф. Иво Христов, директора на МБАЛ "Пловдив" д-р Георги Йорданов и общинската съветничка Теодора Халачева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Промяна в движението на влаковете през Пловдив

От днес влиза в сила промяна в движението на влаковете през Централна гара Пловдив. Заради реконструкцията на Бетонния мост  се преустановява директното преминаване на композициите от и за Пловдив,  към и от южните направления в страната.  По тази причина международният бърз влак № 493 от София за Истанбул и № 492 от Истанбул за София ще се движи по..

обновено на 25.06.24 в 09:19

Открива се OPERА OPEN

С концерт на прочутото сопрано Аида Гарифулина и оркестъра на Опера Пловдив на Античния театър ще бъде открит фестивалът OPERA Open. Едно от най-очакваните музикални събития в оперния афиш това лято e под диригентството на маестро Диан Чобанов. Специалното издание на OPERА OPEN включва две премиерни продукции с участието на световноизвестни..

обновено на 25.06.24 в 09:19

Обновяват уличното осветление в Асеновград

Това става по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград“, а срокът за реализацията му е 18 месеца. Стойността на проекта е 1 078 679 лв., финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.  Избраният изпълнител трябва да подмени 1747 бр. стари натриеви..

обновено на 25.06.24 в 09:18

Разследват има ли виновни за смъртта на британеца в болница

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство по повод смъртта на британския гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив . След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност – съобщават от държавното обвинение. Разследват случай с пациент, починал след..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Нов опит за довършване на Зоологическата градина в Пловдив

Софийската фирма ще работи по техническото задание за довършването на пловдивската зоологическа градина, ако няма обжалване на обществената поръчка от друг кандидат пред Комисията за защита на конкуренцията. Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов вече е подписал решението на комисията, класирала на първо място фирма „Екотийм“..

публикувано на 24.06.24 в 14:37